Categorieën

Onze merken

Berendsen

Berendsen meubelen logo

 

Berendsen meubelen

Berendsen Collection bestaat al bijna 45 jaar. Eind jaren zestig begon Frans Berendsen met de produktie van gestoffeerde kwaliteits meubelen. Na enkele verhuizingen komt Berendsen terecht aan de Einsteinstraat  in Lichtenvoorde. Met een nieuw pand wordt verwacht enkele decenia vooruit te kunnen. Maar de vraag naar eigentijdse meubelen wordt alsmaar groter, tevens is er een behoefte aan een showroom aan de fabriek. Daarom wordt er in 1990 een nieuwe hal geplaatst.

Olivier fauteuil Justin fauteuil

Berendsen meubelen "Een Nederlands product"

Vanzelfsprekend worden onze eigentijdse meubelen in eigen atelier vervaardigd. Dus we kunnen als een van de weinigen nog spreken van "een Nederlands product". Het voordeel hiervan is dat wij de controle hebben over het gehele proces dat vooraf gaat aan het op transport zetten van onze producten. Ook is van groot belang dat de materialen die toegepast zijn juist op elkaar afgestemd zijn.

In het atelier van Berendsen meubelen worden patronen en ruiten op een nauwkeurige manier verwerkt. Doordat er veel maatwerk wordt geleverd is de communicatie tussen de verschillende afdelingen van groot belang.

De ontwerpafdeling

De ontwerpafdeling is het begin van de cirkel. Hier worden de materialen samengesteld en wordt de juiste zitverhouding ontworpen. Van essentieel belang zijn hierbij de toegepaste materialen. Het samenspel van de detaillist en Berendsen meubelen maakt het dat de juiste modellen met de goede zit verhouding worden uitgevoerd.

Stoffering van Berendsen meubelen

De keuze van de bekleding ligt bij u. Uni, design en ruitstof worden door ons gestoffeerd. Berendsen meubelen werkt nauw samen met diverse stoffenhuizen zodat u volledig vrij bent in de stofkeuze. Natuurlijk is het mogelijk leder te verwerken. Doordat dat wij veel ervaring hebben met allerlei type stoffen zult u bij ons niet voor verrassingen komen te staan.

U bent van harte welkom!