Yask

YASK meubelen

Hoogebeen Interieur is exclusief dealer van YASK meubelen. Deze eigentijdse YASK collectie kenmerkt zich door de prachtige natuurlijke houtkleuren. Alle YASK meubelen zijn van massief eiken gemaakt en veelal afgewerkt in gerookte kleuren met olie of scylt lak naar keuze.

Binnen de YASK collectie is er een ruim aanbod van:

* eettafels / bartafels
* salontafels / bijzettafels / hoektafels
* sidetables / wandtafels
* kasten / dressoirs
* tv dressoirs


Gerookt eiken meubelen

Het rookproces van meubelen heeft niets uit te staan met rook, het is eerder een loogproces. In een dichte ruimte worden de eiken meubelen met een geconcentreerde ammoniak bewerkt., het aanwezige looizuur in het hout neemt de ammoniak op en hierdoor ontstaat er een vergrijzing. Tijdens het rookproces reageert het looizuur dat van nature in het eikenhout aanwezig is. Dit geeft het eikenhout een rokerige kleur. Het effect van het proces wordt beïnvloed door de concentratie looizuur in het eikenhout, de verdunning van de ammonia en de tijdsduur van de reactie. Na verloop van tijd ontkleurt het gerookte eikenhout enigszins, naar een kleur die het hout van nature heeft. Het roken van andere houtsoorten dan eikenhout is niet mogelijk. Na het rookproces kan het meubel nog worden afgewerkt met een naturel olie, kleur olie of mat lak. Op deze manier creëren we een prachtig natuurlijk gekleurd meubel.

Gerookt eiken meubelen Gerookt eiken tafel Gerookt eiken meubels

YASK collecties

De meest in het oog springende YASK collecties zijn:

* Pyano
* Yrasmus
* Ylifanti
* Ypsilon
* Yaap
* Yoop
* Yankee Doodle

Maatwerk

Binnen de standaard collecties zijn alle YASK meubelen ook op maat leverbaar. Samen met onze deskundige adviseurs is het op deze manier mogelijk om uw meubel geheel naar wens samen te stellen. Aan de hand van een definitieve schets wordt het meubel dan speciaal voor u gemaakt.

Bij Hoogebeen Interieur vindt u een uitgebreide presentatie van de YASK collectie.

U bent van harte welkom!

GERELATEERDE NIEUWSBERICHTEN