Schuitema meubelen

Decoforma, het spraakmakende art deco meubel programma geheel in stijl. De Decoforma collectie is geïnspireerd op het gevoel van markante en tijdloze stijlperiodes uit een rijk verleden. Zo ontlenen de ontwerpers (Design by Frits Schuitema) van de Schuitema meubelen veel inspiratie aan de designklassiekers van grootheden als Charles Rennie Mackintosh en Frank Lloyd Wright.


Schuitema meubelen: Period Designers

Art Deco meubels (Decoforma), Arts & Crafts, Art Nouveau (Jugendstil)… de meubelcollecties dragen kenmerken van roemruchte stijlperiodes. De sfeerdetails van toen zijn herhaaldelijk een inspiratiebron voor de originele ontwerpen en stijlvaste collecties. Meer en meer worden de ontwerpers Period Designers genoemd.
Schuitema Charles fauteuil Art DecoSchuitema Lawrence bank Art Deco meubelen Schuitema Newberry kastje

Art Deco meubelen: Design by Frits Schuitema

Art Deco meubels: rosewood en ebbenhout

De uitgebreide Art Deco meubel collectie kenmerkt zich door het gebruik van rosewood en ebbenhout. Een hoofdrol is weggelegd voor de typische Art Deco kleuren rood, zwart en zilver. De Art Deco meubels wordt nog grotendeels met de handgemaakt. Mede daardoor zijn alle Art Deco meubelen een uniek collector’s item.

De meubelcollecties onderscheiden zich door markante ontwerpen, perfect materiaalgebruik, een hoog afwerkingsniveau, klasse, stijl, comfort, kwaliteit en ongekende mogelijkheden. Niet voor niets worden deze meubelen beschouwd als het neusje van de zalm onder Art Deco meubels en Art Nouveau meubels. Design by Frits Schuitema

GERELATEERDE NIEUWSBERICHTEN