Jabo carpets

Jabo carpets heeft een rijke historie op het gebied van sisal en wol. Jabo carpets heeft, na enkele jaren afwezigheid, een heuse comeback gemaakt. Jabo Tapijt onderscheidt zich doordat de producten unieke kenmerken bezitten. De verschillende weef- en knooptechnieken, samen met de producteigenschappen van sisal en wol, maken van Jabo carpets een bijzondere vloerbedekking.

Jabo Carpets

Rond 1953 werd in Nederland een spraakmakende uitvinding gedaan. Jan Bosman vond een machine uit waarmee hennep, sisal en kokosvezels verwerkt werden tot kamerbreed tapijt. Geweven wollen tapijt kwam later ook van deze machines. Jabo werd bekend en beroemd in de Benelux.

 

Jabo carpets

Jabo Sisal

De Jabo sisal collectie bestaat uit platgeweven Sisal vezels. Sisal is een 100% natuurproduct. De vezels komen namelijk van Agave plantensoorten. Na het spinnen worden de garens verwerkt op de orginele Jabo weefgetouwen. Sterk, robuust, met een natuurlijke uitstraling en beleving en een breed programma van kleuren en structuren.

Jabo Wool

Ook de collectie wollen vloerbedekking van Jabo wordt nog op traditionele weefmachines geweven en kenmerkt zich door de vlakke Jabo weefstructuur.

Jabo Carpets

Naast Sisal en wol is er ook een collectie vlakke Jabo vloerbedekking met synthetische garens als Polyamide en Polypropyleen voor projectmatig gebruik of als tapijt voor op de trap.

Bij Hoogebeen Interieur vindt u een uitgebreide presentatie JABO tapijten en karpetten.

U bent van harte welkom!


GERELATEERDE NIEUWSBERICHTEN