De Munk Carpets

Het Nederlandse De Munk Carpets staat al sinds 1981 bekend om haar handgeweven en handgeknoopte designkleden, welke geïmporteerd worden van over de hele wereld. Deze prachtige vloerkleden komen uit landen als Marokko, Pakistan, Nepal, India en Portugal. Voor de productie van de verschillende karpetten wordt gebruikgemaakt van de beste natuurlijke materialen als wol, jute, sisal en linnen. Inmiddels staan Edwin en Mirjam Tromp al meer dan 23 jaar aan het roer van De Munk Carpets, nadat zij het bedrijf in 2001 hebben overgenomen.


De bijzondere kleden van De Munk Carpets

Doordat De Munk een relatief kleine leverancier van vloerkleden is, is het bedrijf in staat om zeer sterke banden met fabrieken van over de hele wereld te onderhouden. Dit uit zich in prachtige collecties van de hoogst mogelijke kwaliteit. Doordat het bedrijf haar producenten meerdere keren per jaar persoonlijk bezoekt, weet het bovendien streng toezicht te houden op de werkomstandigheden binnen de verschillende fabrieken. U kunt er dan ook van op aan dat uw nieuwe, bijzondere kleed van De Munk Carpets is geproduceerd zonder dat hier kinderarbeid aan te pas is gekomen.

Enkele voorbeelden uit de collectie van De Munk Carpets:

  • Handgeknoopte wollen Berber- en Beni Ouarain kleden uit Marokko;
  • Handgeweven Kelim kleden van 100% handgesponnen wol uit Pakistan;
  • Handgeknoopte Nepalese kleden van vetrijke wol uit het Himalaya gebergte;
  • Handgeknoopte Nepalese kleden naar ontwerp van de schilderijen van Susan Schildkamp;
  • Handgeknoopte tapijten met Perzische knoop uit India.

De meeste vloerkleden uit de collectie zijn zowel voorradig in standaardmaten, als volledig op basis van uw wensen samen te stellen. U bepaalt dan zelf het design, de kleuren en het materiaal van uw nieuwe karpet en vervolgens kunnen wij u daar een digitaal voorbeeld van laten zien en eventueel een proefstaal bij De Munk Carpets voor u aanvragen.

De Munk Carpets bij Hoogebeen Interieur

Kiest u voor een vloerkleed van De Munk Carpets, dan kiest u voor kwaliteit. Als officieel verkooppunt van dit prachtige merk kunnen wij u bovendien optimaal ondersteunen bij uw keuze voor een nieuw vloerkleed. Onze interieuradviseurs kijken graag samen met u naar de mogelijkheden en kunnen deze met u doornemen aan de hand van kleur- en materiaalstalen. Wanneer u een aantal foto’s van uw huidige interieur meeneemt, kunnen wij vrijblijvend met u meekijken naar een vloerkleed wat hier perfect bij aan zal sluiten. U bent hiervoor van harte welkom bij ons in de showroom.

GERELATEERDE NIEUWSBERICHTEN