Categorieën

Onze merken

Vincent Sheppard

Vincent Sheppard logo

Vincent Sheppard is gespecialiseerd in het produceren van Lloyd Loom meubelen. Ze produceren meubelen van hoge kwaliteit, gemaakt met traditionele en duurzame materialen, zoals papier, rotan en hout. Het resultaat is een originele en creatieve collectie met een herkenbaar design, die past in verscheidene stijlen van klassiek tot hedendaags modern. Vincent Sheppard heeft een zeer brede collectie van producten.... eetkamerstoelen, fauteuils, banken, tafels en outdoor meubelen.

Vincent Sheppard Lloyd Loom meubelen

Vincent Sheppard meubelen worden nog altijd op ambachtelijke manier gemaakt volgens een uniek procedé dat dateert uit het begin van de vorige eeuw. Kraftpapier, gewikkeld rond een metaaldraad, vormt papiergaren dat wordt geweven tot matten. Door dit vlechtwerk te bevestigen op een frame ontstaat het legendarische zitcomfort van Lloyd Loom. Dankzij zijn gladde afwerking kan het de huid of de kleding niet beschadigen. Een Vincent Sheppard product heeft een karakteristiek design maar blijft trouw aan het idee dat kwaliteit en comfort hand in hand moeten gaan met design en esthetiek.


Vincent Sheppard Joe OakVincent Sheppard meubelenVincent Sheppard Joe fauteuil

Vincent Sheppard Productinformatie

In 1917 werd als substituut voor het schaars geworden pitriet een methode uitgevonden om een dunne staaldraad met een 1e kraft pakpapier te omwikkelen.  De draden die op deze manier ontstonden, kon men op een weefgetouw (Loom) weven. Marshall Burns Lloyd, de uitvinder van dit procedé, noemde het weefsel Lloyd Loom.

De kenmerken van Lloyd Loom meubelen zijn:

  • het materiaal is zeer sterk
  • het vergt geen onderhoud
  • het zit uiterst comfortabel
  • het heeft een onvergelijkbare vormgeving
  • het is tijdloos

Bekijk hier de volledige collectie www.vincentsheppard.com Lloyd Loom meubelen. Als officiële partner kunnen wij u de gehele collectie van Vincent Sheppard leveren. Een uitgebreide Lloyd Loom presentatie van Vincent Sheppard vindt u bij Hoogebeen Interieur.

U bent van harte welkom in onze uitgebreide showroom met 3 etages vol nieuwe woonideeën!