Brink en Campman

Brink en Campman heeft een zeer rijke historie als specialist in vloerkleden. Het merk produceert al sinds 1897 namelijk karpetten van hoogwaardige kwaliteit. Dankzij jarenlange ervaring met het verwerken van een verscheidenheid aan stoffen, heeft het merk het uitzonderlijk hoge kwaliteitsgehalte weten te bereiken. Brink en Campman (oftewel B&C) wordt daardoor zowel nationaal als internationaal als een synoniem voor kwaliteit gezien.


Internationaal geïnspireerde vloerkleden

Het merk Brink en Campman is gespecialiseerd in drie typen vloerkleden. Dit zijn handgeknoopte kleden, getufte  kleden en geweven kleden. Regelmatig reist het Nederlandse ontwerpteam, dat verantwoordelijk is voor de collectie, naar de meest bijzondere plekken van de wereld om zo inspiratie op te doen voor unieke en stijlvolle ontwerpen. Deze inspiratie wordt vervolgens samengebracht en gecombineerd met de laatste trends uit de mode- en meubelindustrie, om zo tot unieke hedendaagse designs te komen.

Brink en Campman vloerkleden rocks Brink en Campman vloerkleden steel

De productie van Brink en Campman karpetten

Ook de productie van de vloerkleden heeft bij Brink en Campman verschillende internationale invloeden. Zo beginnen de karpetten in de basis vaak als Tibetaanse of Nieuw-Zeelandse wol, welke met de hand gesponnen wordt. De verwerking van deze wol vindt vervolgens plaats in Nepal of India, waarbij gebruik wordt gemaakt van traditionele knooptechnieken en waarbij de getufte kleden met de hand getuft worden.

Brink en Campman neemt bovendien haar sociale verantwoordelijkheid en ziet er streng op toe dat er geen kinderen betrokken zijn bij de productie van haar karpetten. Daarnaast investeert het bedrijf in studieprojecten in de Tibetaanse en Indiase regio’s waar het merk actief is.

Mogelijkheden voor maatwerk

De vloerkleden van Brink en Campman zijn beschikbaar in standaardmaten, maar kunnen daarnaast ook op maat voor u geproduceerd worden. U heeft hierbij keuze uit verschillende laagpolige en hoogpolige stoffen, welke verkrijgbaar zijn in diverse kleuren en prints. De gebruikte garens ondergaan bovendien een speciale behandeling, zodat uw nieuwe karpet zo min mogelijk zal pluizen. Hierdoor heeft het merk voor ieder huishouden een perfect karpet in het assortiment.

Brink en Campman bij Hoogebeen Interieur

Met een kleed van Brink en Campman geeft u uw ruimte gemakkelijk een nieuwe of versterkte look. U bent van harte welkom in onze showroom om de kwaliteit van de karpetten, vloerkleden en tapijten van dichtbij te komen ervaren en de mogelijkheden te bespreken. Heeft u daarnaast behoefte aan gratis en vrijblijvend interieuradvies? Neem dan een aantal foto’s van uw huidige interieur mee, zodat we samen met u kunnen kijken hoe uw nieuwe karpet het beste tot zijn recht zal kunnen komen. Wij hopen u snel te zien!

Brink en Campman | Woonwinkel Hoogebeen

GERELATEERDE NIEUWSBERICHTEN