Lloyd Loom eetkamerstoelen

Lloyd Loom eetkamerstoelen staan erom bekend dat ze comfortabel zitten en een sfeervolle romantische look hebben. De stoelen hebben een natuurlijke uitstraling, waardoor ze gemakkelijk binnen ieder interieur toegepast kunnen worden. Er worden diverse meubelstukken gemaakt volgens het Lloyd Loom productieproces, waaronder dus ook speciaal voor in de eetkamer ontworpen stoelen. Op deze stoelen kunt u gemakkelijk uitgebreid dineren, maar bijvoorbeeld ook comfortabel werken. De ergonomische zithouding van deze eetstoelen zorgt voor een perfect comfort, waardoor u er met plezier langdurig op plaatsneemt. In onze showroom hebben we een flinke selectie Lloyd Loom meubelen voor u klaarstaan, zodat u het comfort op uw gemak zelf kunt ervaren.

Wat is Lloyd Loom?

Lloyd Loom is een ijzersterk materiaal dat lijkt op riet/rotan en dat wordt gebruikt bij het vervaardigen van meubelen. Het materiaal wordt gemaakt van papiergaren. Dit papiergaren bestaat uit een metaaldraad waar kraftpapier omheen zit gewikkeld. Het wikkelen is een proces dat twijnen wordt genoemd. Van het papiergaren worden vervolgens matten geweven die de basis vormen van de legendarische Lloyd Loom stoelen. De matten worden tot slot bevestigd aan een frame en daarna worden de randen van de stoelen netjes glad afgewerkt.

Lloyd Loom is een productieproces dat al in 1917 werd gepatenteerd en de Lloyd Loom eetkamerstoelen zijn dan ook met recht tijdloos te noemen. Het materiaal is onderhoudsvriendelijk en blijft haar schoonheid en uitstraling ook na vele jaren behouden. In de afgelopen jaren zijn er bovendien ook synthetische vezels ontwikkeld, waardoor er inmiddels ook Lloyd Loom meubelen voor buiten in de tuin worden gemaakt.

Kenmerken Lloyd Loom eetkamerstoelen

Lloyd Loom stoelen staan bekend als onverwoestbaar en design gaat hierbij hand in hand met comfort. De eetkamerstoelen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals met een hoge of een lage rugleuning en met of zonder armleuning. Traditioneel worden de stoelen met houten poten uitgerust, maar tegenwoordig zijn stalen hairpin poten of een stalen sledeonderstel ook prima te combineren met een zitting van Lloyd Loom materiaal. Door de ruime keuze is er altijd wel een Lloyd Loom stoel die voldoet aan wat u voor uw interieur voor ogen heeft.

Lloyd Loom eetkamerstoelen bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur zijn wij officieel dealer van de Lloyd Loom meubelen van de Belgische producent Vincent Sheppard. Vincent Sheppard heeft een uitgebreide collectie, waaronder eetkamerstoelen in diverse uitvoeringen. Onze interieuradviseurs helpen u graag bij het uitkiezen van eetkamerstoelen die perfect passen bij het interieur dat u voor ogen heeft. Wanneer u een aantal foto’s van uw huidige interieur meeneemt, kunnen zij u bovendien van vrijblijvend interieuradvies voorzien.

Bekijk onze gehele collectie Vincent Sheppard Lloyd Loom eetkamerstoelen