Lloyd Loom stoelen

Lloyd Loom stoelen staan bekend als zeer comfortabel, oerdegelijk en stijlvol. Door hun natuurlijke uitstraling kunnen de stoelen van dit type bovendien gemakkelijk gecombineerd worden met andere meubelstukken. Een Lloyd Loom stoel is dan ook een waardevolle toevoeging voor ieder interieur. Bij Hoogebeen Interieur hebben we de stijlvolle Lloyd Loom stoelen van het Belgische merk Vincent Sheppard in ons assortiment.

Wat is Lloyd Loom?

Lloyd Loom verwijst naar een bepaald weefsel dat gemaakt wordt van papiergaren. Dit papiergaren ontstaat door kraftpapier om een dunne staaldraad heen te wikkelen. Deze vlechtwerk methode is aan het begin van de twintigste eeuw uitgevonden door Marshall Lloyd. Met behulp van een weefgetouw (in het Engels loom genoemd) kunnen van het papiergaren matten worden geweven, waarvan vervolgens diverse producten kunnen worden gemaakt. Toen Marshall Lloyd in 1917 patent kreeg op deze techniek, ontstond de naam Lloyd Loom.

Tot op heden wordt dit sterke en duurzame weefsel nog gebruikt voor diverse producten, waaronder de Lloyd Loom stoelen die bekend staan om hun zitcomfort. Deze stoelen worden geproduceerd door de geweven matten te bevestigen op een frame en door deze glad af te werken, zodat huid of kleding niet kan beschadigen wanneer er op de stoel wordt plaatsgenomen.

Kenmerken van Lloyd Loom stoelen

Lloyd Loom stoelen zijn praktisch onverwoestbaar, waardoor ze in vele interieurs over de hele wereld terug zijn te vinden. Door de tijdloze uitstraling kan dit type stoel bovendien sfeer toevoegen aan ieder interieur. Het materiaal is zeer sterk, waardoor de stoelen niet zullen vervormen of doorzakken. Gecombineerd met het uitstekende zitcomfort, betekent dit dat u met een Lloyd Loom stoel een stoel van hoge kwaliteit in huis haalt, welke bovendien onderhoudsarm is.

Vincent Sheppard Lloyd Loom bij Hoogebeen Interieur

Onze Lloyd Loom collectie van het merk Vincent Sheppard is zeer uitgebreid. Deze stoelen zijn verkrijgbaar in een groot aantal stijlen, waardoor er bijna altijd een perfect bij u en uw interieur past. Wilt u een mooie leesstoel, een eetkamerstoel of zelfs een stoel voor buiten in de tuin? Dankzij de grote collectie Lloyd Loom stoelen van Hoogebeen Interieur slaagt u zeker weten. Kom vooral langs in onze showroom en ervaar het zelf. We helpen u graag om het ideale meubel te vinden.

Bekijk onze gehele collectie Vincent Sheppard Lloyd Loom stoelen