Vincent Sheppard stoelen

Vincent Sheppard is op dit moment een van de bekendste producenten van Lloyd Loom stoelen. De Lloyd Loom techniek is al in 1917, in Amerika ontstaan en Vincent Sheppard is in 1992 opgericht om deze bijzondere techniek in ere te kunnen blijven houden. Het Belgische bedrijf produceert de stoelen in Indonesië en exporteert ze inmiddels naar meer dan 50 landen over de hele wereld. In onze showroom vindt u een uitgebreide collectie Lloyd Loom meubelen van Vincent Sheppard terug, waaronder een aantal comfortabele stoelen.

Vincent Sheppard: Lloyd Loom specialist

De meubels van Vincent Sheppard worden van het wereldberoemde Lloyd Loom materiaal gemaakt. Dit is een stevig materiaal, dat weinig onderhoud vergt en natuurlijk oogt. De basis van Lloyd Loom bestaat uit kraftpapier dat rond een metalen draad wordt geweven. Van het papiergaren dat hierdoor ontstaat worden vervolgens matten gemaakt. Door deze matten vast te maken aan een frame, ontstaan fraaie zitmeubelen met een perfect zitcomfort. Hoewel Lloyd Loom op rotan lijkt, is het een veel onderhoudsvriendelijker materiaal en gaat het gemakkelijk decennialang mee.

De collectie van Vincent Sheppard bestaat uit meerdere soorten meubelstukken. Zo vormen banken, stoelen, tafels en zelfs lampen een belangrijk onderdeel van de collectie. Op deze manier is het in theorie mogelijk om uw complete interieur samen te stellen op basis van producten van Vincent Sheppard. Maar dankzij het tijdloze design van de meubelstukken kunt u deze ook gemakkelijk combineren met meubels in andere stijlen. Wij adviseren u hier graag over.

Handgemaakte Vincent Sheppard stoelen

Vincent Sheppard is inmiddels de wereldwijde marktleider op het gebied van Lloyd Loom stoelen. Op het hoofdkantoor in België worden de ontwerpen voor de stoelen gemaakt, waarna de productie plaatsvindt in Cirebon, in Indonesië. Hier worden alle meubels met de hand gemaakt, door echte vakmensen. Door hun jarenlange ervaring met het weven en buigen van Lloyd Loom materiaal, weten zij er ware kunstwerken van te maken. Na het productieproces worden de stoelen in België verder afgewerkt.

De stoelen van Vincent Sheppard worden altijd ontworpen met een maximaal zitcomfort als doel. Dit betekent echter niet dat de esthetiek uit het oog wordt verloren. De meubels hebben namelijk stuk voor stuk een prachtig design, wat bovendien helemaal is afgestemd op de eisen van de moderne tijd. Waren de Lloyd Loom meubelen vroeger alleen met houten poten beschikbaar, heeft u nu bijvoorbeeld ook de keus uit meer industriële ontwerpen met stalen hairpin poten of een stalen sledeonderstel.

Vincent Sheppard stoelen bij Hoogebeen Interieur

Wij zijn officieel dealer van de Vincent Sheppard Lloyd Loom stoelen. In onze showroom vindt u daarom een uitgebreide selectie Vincent Sheppard meubelen en kunt u op uw gemak komen proefzitten. Omdat de stoelen in diverse uitvoeringen beschikbaar zijn, adviseren onze interieurexperts u graag over de verschillende mogelijkheden. Wanneer u een aantal foto’s van uw interieur meeneemt kijken wij graag vrijblijvend met u mee op welke manier uw woonwensen het best gerealiseerd kunnen worden.

Bekijk onze gehele collectie Vincent Sheppard stoelen