5 tips om de zomer in huis te halen

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 12 mei 2023
Arjan Hoogebeen
Metaform Orfis oval table | Hoogebeen Interieur

De temperaturen lopen weer lekker op, wat betekend dat de zomer om de hoek staat. Wij zijn er al klaar voor, maar is uw interieur dat ook? Bij Hoogebeen Interieur helpen we u graag op weg. Met een aantal simpele tips is aan uw interieur gemakkelijk een zomerse touch te geven.

1. Haal de natuur in huis

In de zomer komt de natuur weer tot leven. Breng dit leven van buiten naar binnen door veel planten en bloemen neer te zetten! Dit geeft uw interieur een levendig gevoel. Zet een prachtig boeket in een mooie vaas neer, of maak een persoonlijk kunstwerkje door een combinatie van verschillende droogbloemen op een schaal te plaatsen.

Mobitec Mood 95 eetkamerfauteuil

2. Vrolijke, felle kleuren

Geef uw muren en meubels een nieuwe, vrolijke kleur. De kleuren die hier vaak voor gebruikt worden zijn wit, zachtroze, turquoise, olijfgroen en hazelnootbruin. Zo kunt u dus bijvoorbeeld de Mood eetkamerfauteuils van Mobitec toevoegen aan uw eetkamer. Deze zijn beschikbaar in diverse zachte, lichte kleuren welke direct een zomers gevoel met zich meebrengen.

Natuurlijk hoeven er niet gelijk ‘drastische’ stappen genomen te worden om het zomergevoel in huis te halen. Zo kunt u ook gemakkelijk fleurige kussens en vazen toevoegen. Deze accenten geven het interieur al direct een vrolijke touch.

3. Vervang uw gordijnen

Hangen er nog dikke, donkere gordijnen? Vervang deze dan tijdelijke met luchtige, lichtgekleurde gordijnen. Hierdoor komt er meer licht binnen, wat zorgt voor een zomers en levendig gevoel in uw woonruimte. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld houten Luxaflex. Dit geeft de ruimte, naast voldoende lichtinval ook nog eens een chic, stijlvol uiterlijk.

4. Houten meubelen

Houten meubelen in het algemeen doen het erg goed in de zomer. Zo hebben de houten meubelen van BKS een landelijk gevoel, waardoor planten en bloemen helemaal tot hun recht komen. Hierbij hoeft u uiteraard niet direct uw gehele interieur te verbouwen. Een mooi dressoir of bijvoorbeeld het vervangen van uw eettafel is wellicht al voldoende.

5. Luchtigheid

U kunt echter ook kiezen voor wat luchtigere meubelen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een fauteuil van het merk Tonon. Zowel de Up als de Moon fauteuil hebben namelijk een open gedeelte in de kuip zitten, waardoor een luchtig gevoel ontstaat. Zo creëert u een meer ruimtelijke uitstraling die beter past bij de luchtigheid van de zomer!

Zomerse inrichting bij Hoogebeen Interieur

Haal dus nu alvast de zomer in huis door het toepassen van deze tips! Meer advies nodig bij de inrichting van uw interieur? Neem dan contact op met een van onze interieur specialisten, die u graag op weg helpen.

Vincent Sheppard Joe Lounge fauteuil
Nieuw bij Hoogebeen