5 tips om een sfeervol interieur te creëren

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 8 december 2023
Arjan Hoogebeen
Hofstede Raanhuis Xavier hoekbank sfeer

De feestdagen staan weer voor de deur en dus vanzelfsprekend ook de gezelligheid die hiermee gepaard gaat. Juist in deze tijd van het jaar is het fijn om een knus, warm en sfeervol interieur te hebben waar u en uw gasten zich helemaal thuis voelen. Om u te helpen bij het extra sfeervol aankleden van uw interieur hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Zo krijgt uw interieur de meest sfeervolle uitstraling.

1. Combineer verschillende warme materialen

Probeer verschillende materialen toe te voegen aan uw interieur. Denk hierbij voornamelijk aan sfeervolle materialen zoals fluweel, wol en linnen. Leg bijvoorbeeld een heerlijk zacht karpet neer. Dit brengt een warme sfeer met zich mee en voelt bovendien lekker aan de voeten.

Bonaparte Vintage karpet
Jori Daydreamer relaxfauteuil

2. Voeg luxe toe

De kerstperiode is het perfecte moment om wat extra luxe toe te voegen aan uw interieur. Kies dus bijvoorbeeld om een poef of extra relaxfauteuil toe te voegen aan uw zitmeubelen. Zo zorgt u eveneens voor meer comfort!

3. Kies de juiste verlichting

De verlichting is wellicht het belangrijkste onderdeel van een sfeervol interieur. Hier is echter de juiste aanpak voor nodig. Zo dient rekening gehouden te worden met de aansluitingen in uw woning middels een lichtplan. Bepaal van tevoren welke plekken nog licht nodig hebben en welke soorten lampen hierbij het beste tot zijn recht komen. Hang dus bijvoorbeeld een sfeervolle hanglamp boven uw eettafel welke dimbaar is. Zo is de felheid van het licht geheel naar uw voorkeur aan te passen.

4. Denk ook aan buiten

De buitenkant van uw huis is echter ook belangrijk. Hang bijvoorbeeld een mooie kerstkrans aan de deur of verwerk wat extra lichtjes in uw tuin. Als u de verlichting langer wilt gebruiken zijn de wandlampen van Occhio aan te raden. Zo betrekt u ook de buitenkant van uw huis bij de sfeervolle aankleding en creëert u een eenheid!

5. Probeer het eenvoudig te houden

De feestdagen zijn vaak hectisch, dus daarom is ons advies om uw interieur rust en eenvoud te laten uitstralen. Probeer uw interieur dan ook niet te overladen met een overvloed aan kerstaccessoires. De juiste sfeervolle uitstraling komt namelijk tot stand bij een rustige en eenvoudige inrichting.

Een sfeervolle aankleding bij Hoogebeen Interieur

Komt u er zelf niet helemaal uit? Onze interieurstylist kan u zonder twijfel helpen bij het sfeervol aankleden van uw interieur. Neem voor een vrijblijvend interieuradvies eens contact met ons op of kom gezellig langs in onze showroom.

Occhio outdoor verlichting
Nieuw bij Hoogebeen