5 tips om uw kamer hoger te laten lijken

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 31 januari 2024
Arjan Hoogebeen
Occhio Mito Plafonniere

Beschikt uw woning, of een specifieke kamer, over een laag plafond? Dan is de kans groot dat dit uw gevoel van ruimte en vrijheid inperkt. Hoogebeen Interieur heeft een vijftal tips voor u op een rij gezet om dit probleem op te lossen. En het leuke is dat hiervoor geen drastische maatregelingen, zoals een verbouwing nodig zijn.

1. Lichte kleurtinten

Deze tip is voor velen al bekend. Een witte kamer lijkt groter dan een zwarte kamer. Met een laag plafond is dus zeker aan te raden om een licht, naturel kleurenpalet te kiezen. En dit hoeft helemaal niet saai te zijn. Niet alle tinten wit zijn namelijk hetzelfde en door te kiezen voor de juiste meubelen is alsnog een knus gevoel te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan warme landelijke meubels van Hofstede Raanhuis.

Hofstede Raanhuis Novembre tv-meubel maatwerk | Hoogebeen Interieur

2. Verftechnieken

Bij het aanbrengen van deze lichte kleuren is overigens ook nog een speciale verftechniek toe te passen. Zo is ervoor te kiezen om een lijn van circa 10 centimeter langs de buitenkant van het plafond in dezelfde kleur te schilderen als de muur. Zo lijkt het alsof de muren hoger doorlopen dan dat deze eigenlijk doen. Deze techniek brengt dus een ruimtelijk effect teweeg.

3. Lijnenspel

Ook is een lijnenspel toe te passen met verticale lijnen. Zo zijn smalle, brede, golvende en kaarsrechte lijnen te combineren om een optische illusie te creëren. Gebruik hierbij uiteraard wel de eerder benoemde lichte kleuren.

4. Less is more

Probeer niet de gehele ruimte vol te bouwen. Zo zorgt een grote kast voor een vol gevoel in een kleinere ruimte. Probeer juist de muren vrij te houden van grote meubelstukken en houdt deze laag bij de grond. Ga bijvoorbeeld in plaats van een grote hoekbank voor een wat kleinere bank als de Lindo van Leolux. Zo lijkt het plafond optisch hoger. Spiegels helpen hier overigens ook erg goed bij!

5. Plafondlampen

Er zijn verschillende soorten lampen te kiezen voor het plafond. Een te grote plafondlamp zorgt er echter voor dat het plafond en de vloer naar elkaar toe getrokken worden. Kies dus juist voor een plafondlamp die niet opvalt, maar tegelijk wel stijlvol aanvoelt. De Mito Aura plafondlamp van Occhio is hier een goed voorbeeld van.

Hulp van Hoogebeen Interieur

Heeft u meer hulp nodig? Neem dan eens contact met ons op voor een vrijblijvend interieuradvies. Onze interieurspecialisten helpen u graag verder met de inrichting van uw woning.

Occhio head slider
Nieuw bij Hoogebeen