5 tips voor het toevoegen van verlichting aan uw interieur

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 19 april 2024
Arjan Hoogebeen
Occhio Luna hanglamp

Er zijn diverse soorten verlichting te integreren in uw interieur. Zo brengt een wandlamp een andere sfeer teweeg dan een videlamp en heeft een leeslamp een hele andere functionaliteit dan een plafonniére. Voor het toevoegen van de juiste verlichting aan uw interieur hebben wij een vijftal tips op een rijtje gezet.

1. Allereerst dient de functie van de verlichting bepaald te worden.

Betreft dit bijvoorbeeld een leeslamp naast een fauteuil of een basisverlichting waarbij de gehele ruimte op een gelijkmatige manier verlicht dient te worden? Geef aan ieder verlichtingspunt van uw interieur dus een functionaliteit. Deel deze bijvoorbeeld op in basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

Quasar Globe hanglamp messing

2. Probeer de hoeken uit te lichten.

Om te zorgen voor extra sfeer is het aan te raden om de hoeken uit te lichten. Dit kunt u gemakkelijk doen met een vloerlamp, maar ook met een mooie wandlamp. Vergeet daarbij ook geen accentverlichting toe te voegen om bepaalde accessoires in de kijker te zetten.

3. Voeg warme en sfeervolle verlichting toe.

Let bij uw lampen op het aantal Kelvin, dit betreft namelijk hoe warm het licht is. Hoe hoger de waarde hiervan, hoe kouder het licht. Gebruik dus ook een aantal lichtbronnen met een lage waarde aan Kelvin om de juiste hoeveelheid warme verlichting in uw interieur te verwerken. Dit maakt het interieur als geheel direct een stuk sfeervoller en zo voelt u zich hier veel comfortabeler.

4. Gebruik ook indirect licht.

Er zijn ook vloer- en wandlampen welke u kunt richten op de muur of het plafond. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar dit zorgt voor indirect licht. Door de weerkaatsing van dit licht lijkt de ruimte vaak een stuk groter en brengt dit een rustige sfeer teweeg. Dit helpt overigens ook bij het uitlichten van bepaalde eyecatchers in uw interieur.

5. Vergeet het licht niet te dimmen.

Niet iedere lamp hoeft uiteraard even sterk te schijnen. Juist door dimmers in uw interieur te verwerken bepaalt u op ieder moment de sfeer in huis. Zo is bijvoorbeeld de Occhio Sento Terria vloerlamp volledig dimbaar, waarbij u over de totale controle van de lichtsterkte beschikt.

De juiste verlichting bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur helpen we u graag verder bij de keuze voor de juiste lampen in uw interieur. Neem voor al uw vragen eens contact met ons op of kom langs in onze showroom voor een vrijblijvend advies. We helpen u graag verder!

Occhio Sento terra 2 | Hoogebeen Interieur
Nieuw bij Hoogebeen