De beste manier om uw grote woonkamer in te richten

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 14 april 2023
Arjan Hoogebeen
Rolf Benz NUVOLA lounge

Het is natuurlijk enorm fijn om over een grote woonruimte te beschikken. Echter, kan het inrichten van een grote ruimte juist erg lastig zijn. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat de woonkamer te hol of leeg aanvoelt? En zorg je er anderzijds voor dat de ruimte niet rommelig oogt? Met de volgende tips helpen we u de ruimte zo eenvoudig mogelijk naar wens in te richten, waarbij de gezelligheid en knusheid gewaarborgd blijven.

Opdelen van uw ruimte

Allereerst is het verstandig om de ruimte op te delen in verschillende gedeeltes. Geen enkele kamer is natuurlijk hetzelfde. Een grote vierkante kamer is bijvoorbeeld heel anders in te delen dan een langwerpige kamer. Bepaal daarom dus de functie van de woonkamer als geheel en vervolgens ook van ieder gedeelte individueel. Denk hierbij aan een zithoek, werkplek of eetgedeelte. Dit kunt u doen met bijvoorbeeld een scheidingswand, of door het strategisch plaatsen van kasten. Zet meubels ook niet strak tegen de muur aan, het bevordert vaak juist de knusheid om deze juist in de ruimte te plaatsen.

Rolf Benz Nuvola sfeer

Grote meubelen voor een grote ruimte

Een grote woonkamer verdient grote meubelen. Het komt nog wel eens voor dat mensen kiezen om een grote ruimte te vullen met kleine meubelen, maar dit oogt al snel rommelig. Een flinke hoekbank of massieve loungebank komen veel beter tot zijn recht. Hierdoor wordt de kamer gevuld en gelijktijdig blijft de rust in de woonkamer gewaarborgd. Door te kiezen voor een modulaire hoekbank, zoals bijvoorbeeld de Rolf Benz Nuvola, is zelfs de indeling hiervan aan iedere situatie aan te passen. Zo kunt u met het gehele gezin lekker op de bank relaxen, of genoeg ruimte creëren om uw gasten te ontvangen. Ook kunt u een grote eettafel neerzetten. Leg deze echter niet boordevol accessoires, aangezien dit juist weer voor een rommelig uiterlijk zorgt. Door hier grote planten aan toe te voegen komt er al snel een gezellige sfeer tot stand.

Met alleen grote meubelen bent u er echter niet, de ruimte kan dan namelijk alsnog hol klinken. Dit komt vaak door het gebruik van gladde en harde materialen in de meubelen en accessoires. Maak daarom gebruik van verschillende stoffen om een betere akoestiek te realiseren. Om deze reden raden wij dan ook altijd aan om een groot vloerkleed neer te leggen in uw woonruimte. Dit voelt niet alleen comfortabel aan, maar creëert ook direct een knus effect.

Het juiste kleurgebruik

Voeg tot slot de juiste kleuren aan de ruimte toe. Wanneer u bijvoorbeeld voor een warme look wilt gaan raden wij de kleuren rood, bruin, geel en roze aan. Deze kleuren komen het beste tot zijn recht in een grote kamer. Zorg er alleen wel voor dat de kleuren tezamen een eenheid creëren. Hierbij kunt u het beste gaan voor drie verschillende kleurtinten, waarbij u de 60-30-10 regel aanhoudt. De meest primaire kleur laat u voor 60 procent in het interieur terugkomen, de secondaire kleur wordt voor 30 procent toegepast en de accentkleur voor slechts 10 procent. Hierbij helpt het vaak om een bepaalde interieurstijl zoals ‘landelijk’, ‘industrieel’ of juist ‘modern’ als uitgangspunt te nemen. Op deze manier wordt het evenwicht behouden.

Meubelen voor een grote woonkamer bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur kunt u uiteraard ook terecht voor meubelen die goed passen in een grote woonkamer. Zo beschikken wij over een breed scala aan luxe meubelen welke zeer geschikt zijn voor grotere ruimtes. Ook voor vrijblijvend advies kunt u altijd bij ons terecht, kom daarvoor dan ook gerust eens gezellig langs in onze showroom.

Voor al uw vragen kunt u natuurlijk ook contact met ons op nemen via het contactformulier of door te bellen naar 0341 – 353292.

Rolf benz Tondo bank
Nieuw bij Hoogebeen