De drie belangrijkste woontrends najaar 2022

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 22 september 2022
Arjen Hoogebeen
Rolf Benz voldoet aan tafeltrends van dit jaar | Hoogebeen Interieur

Ieder seizoen ontstaan er wel weer een aantal nieuwe of wederkerende trends. Om u op de hoogte te brengen van de trends voor aankomend najaar hebben we de meest belangrijke trends voor u op een rijtje gezet. Natuurlijk heeft iedereen een eigen smaak, waardoor bepaalde trends u meer of minder zullen bevallen. Toch is het ook best wel eens een goed idee om iets nieuw te proberen, het resultaat zal u dan meer dan eens verrassen.

Fresh Vintage

Er wordt vandaag de dag een hoop gerecycled en hergebruikt, vooral in de modewereld zien we deze trend duidelijk terug. Deze trend lijkt nu echter ook zijn intrede te maken in de woonwereld, al is dit vaak om een bepaalde sfeer te creëren. Passe Partout speelt hier mooi op in, met mooie vintage stoffen als velvet straalt bijvoorbeeld een hoekbank direct de juiste sfeer uit. De combinatie van het materiaal en de vorm portretteren namelijk de kenmerken van vroeger, waarmee we de jaren twintig tot tachtig bedoelen van de vorige eeuw. Bij Hoogebeen Interieur zijn dan ook steeds meer items te vinden met een vintage uitstraling om uw interieur mee op te fleuren. Het voordeel hiervan is dat uw vintage meubel dan gloednieuw is en u zich dus geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit of wat er in het verleden mee gebeurd is.

Jori Pacific Pure bank

Aardse tinten

Felle kunstmatige kleuren worden weer langzaam vervangen door zachte aardse tinten. De laatste jaren hebben steeds meer mensen noodgedwongen thuis moeten werken en zijn we tot de realisatie gekomen dat de felle kleuren geen rust brengen in huis. De zachte aardse tinten helpen daar juist wel bij. Vaak wordt er gekozen voor bruine of groene kleurtinten welke voorkomen in de natuur. Door deze te combineren met bijvoorbeeld een mosterd kleur, springen deze meubelen er echt uit in uw interieur. Dit, terwijl de rust bewaard blijft. De Jori Pacific bank is hier een goed voorbeeld voor zoals u hiernaast kunt zien.

Natuurlijk duurzaam

Het is steeds belangrijker dat de meubels die we aanschaffen een lange tijd mee zullen gaan. Dat niet alleen voor onze portemonnee maar ook om onze footprint te minimaliseren. ‘Fast-furnishing’ (lage kwaliteit meubels steeds maar vervangen) is iets wat ons juist de das om kan doen. Des te belangrijker dus om hoogwaardige meubels in ons interieur te verwerken. Landelijke meubels staan vaak om hun duurzaamheid bekend. Lichte kleuren, in combinatie met houtelementen geven karakter aan uw interieur. Door het hout niet te behandelen geeft dit een unieke, warme en gezellige sfeer binnen uw huishouden. Maar, uiteraard zijn alle meubels bij Hoogebeen Interieur van de hoogste kwaliteit en geproduceerd met veelal duurzame materialen.

Woontrends bij Hoogebeen Interieur

Welke trend u dan ook het meeste aanspreekt, bij Hoogebeen Interieur vind u altijd de mooiste meubelen voor in uw interieur. Kom vooral eens langs in onze showroom van maar liefst 2400 m2 om te kijken welke meubels bij uw stijl passen en laat u adviseren en verrassen door een van onze interieurspecialisten. Het is natuurlijk ook mogelijk om direct contact op te nemen. U bent van harte welkom bij Hoogebeen Interieur in Putten!

BKS Aurora haard kast
Nieuw bij Hoogebeen