De grootste interieurtrend van 2023; rust!

Auteur:
Gepubliceerd: 13 maart 2023
Arjan Hoogebeen
Natuurlijke touch in huis met houten luxaflex | Hoogebeen Interieur

De wereld om ons heen verandert voortdurend, of we dat nu willen of niet. Buitenshuis hebben we weinig controle op deze verandering, maar binnenshuis hebben we welzeker iets te bepalen. Echter is het vaak toch lastig om de juiste keuzes in meubelen te maken bij het samenstellen van uw interieur. De interieurtrends van 2023 (volgens ons) kunnen u hierbij helpen. Er zijn drie trends dit jaar die de grootste impact hebben, met hetzelfde doel voor ogen; rust. Deze drie interieurtrends zullen we hierbij dan ook nader toelichten!

1. Rust en natuur; Scandinavisch

Na een lange dag werken is het fijn om thuis te komen in een huis waar u echt tot rust kunt komen. Een Scandinavisch interieur is hiervoor perfect, hierbij staan rust en natuur namelijk centraal. Kenmerkend is het houtgebruik binnen deze interieurstijl; des te meer, des te beter! Dit creëert dan ook een warm gevoel, wat heerlijk is om iedere dag in terug te keren. Hout is ook gemakkelijk te combineren met andere materialen, waardoor u waarschijnlijk niet héél uw interieur om hoeft te gooien om vernieuwing netjes aan te brengen. Vaak zijn deze natuurlijke houtkleuren wat donkerder, wat wél een knus gevoel geeft, maar de ruimte ook wat duister kan laten lijken. Om dit tegen te gaan adviseren wij u dan ook om genoeg lichtinval te creëren. Voeg verder nog wat extra planten toe en u heeft een prachtig, rustgevend Scandinavisch interieur! Het meubelmerk Jori volgt deze stijl maar al te goed.

Jori Interieur natuurlijk hout | Hoogebeen Interieur
Spectral Air TV meubel

2. Minimalistisch; Japans

De Japanse interieurstijl bezit een minimalistische inrichting, waarbij minder juist meer is. Door de strakke lijnen, gebrek aan overmatig meubilair en natuurlijke kleuren wordt er rust gecreëerd binnen uw interieur. Voornamelijk door de kamer niet vol te gooien met spullen die niet of zelden gebruikt worden, blijft de ruimte netjes en schoon ogen. Dit schept een rustige sfeer wanneer u de kamer betreedt. Dit is dan ook het doel van deze interieurstijl; sereniteit en rust. Met het gebruik van verschillende textuur vormen binnen uw meubilair voorkomt u dat het een saaie boel wordt. Tot slot het laatste en misschien wel belangrijkste voordeel van deze stijl: minder opruimen!

3. Organische vormen, in combinatie met aardetinten

Een voortzettende trend van afgelopen jaar is de organisch gevormde meubelen, gecombineerd met aardetinten. Deze combinatie zorgt, zoals u waarschijnlijk al raadde, wederom voor rust. De kenmerken zijn dan ook terug te vinden in de vorige stijlen, maar kunnen ook apart van elkaar worden gebruikt.

Organische vormen binnen het interieur staat eigenlijk voor meubelen waarbij geen harde lijnen te zien zijn. Dit betekent dus geen perfecte cirkels of hoekige vierkanten, maar juist vloeiende vormen. De hoeken van het meubilair zijn vaak juist mooi afgerond, wat de ruimte een zachter gevoel geeft. Een zacht gevoel wordt ook gecreëerd door het gebruik van aardetinten in de kleur van uw interieur, waarbij te denken is aan groen, bruin of terracotta. Voornamelijk de tinten die in de natuur veel voorkomen. Het meubelmerk Bree’s New World maakt goed gebruik van de organische vormen.

Interieurtrends 2023 bij Hoogebeen Interieur

Meubels uit iedere trend zijn te vinden bij Hoogebeen Interieur. Om hier een impressie van te krijgen nodigen wij u graag uit in onze showroom, maar de meubels zijn natuurlijk ook online te bekijken. Mocht u vragen hebben zijn we overigens ook te bereiken op 0341 – 353292 of via het contactformulier.

Mobitec Dolmen eettafel
Nieuw bij Hoogebeen