De interieurtrends voor 2024

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 29 december 2023
Arjan Hoogebeen

Het draait binnen een interieur niet altijd om wat er precies aanwezig is. Het verhaal achter de meubels wordt steeds interessanter en belangrijker. Hierbij spelen handgemaakte meubelen en duurzame variaties een grote rol. Ook het verlangen naar de natuur is steeds sterker aanwezig. Ontdek in dit bericht de interieurtrends voor 2024!

Interieur geïnspireerd door de natuur

Allereerst wordt de natuur als grote inspiratiebron gebruikt. Zo zullen kleuren als groen, terracotta en bruin veel terugkomen en gecombineerd worden met materialen en texturen als natuursteen en houtnerven. Deze natuurlijke trend is niet zonder reden, dit brengt namelijk rust en balans in uw interieur. Een behoefte die veel mensen delen om optimaal tot rust te komen.

Bert Plantagie Bonnie wood
terug-naar-de-toekomst-met-de-fauteuil-anton-van-leolux-hoogebeen-interieur

Meubels met afgeronde vormen

Deze trend is al wat langer aanwezig en zal ook komend jaar nog blijven; meubels met afgeronde vormen. In plaats van tafels met puntige hoeken wordt juist gekozen voor een meer organische vorm. Te verwachten is dat deze trend zich zelfs door zal trekken naar tv-meubels en buffetkasten.

De afgeronde vormen creëren een zacht en luchtig gevoel binnen uw interieur, waardoor gevoelens van comfort en knusheid ontstaan. Om een mooi contrast te vormen is het mogelijk om de meubels met deze organische vormen naast rechte vormen te zetten. Een goed voorbeeld van een mooi te combineren product is de Leolux Anton fauteuil.

Handgemaakte meubelen

Voor het integreren van een authentiek gevoel wordt er steeds meer gekozen voor handgemaakte meubelen. Hierbij is te denken aan bijvoorbeeld de met de mond geblazen lampen van Lodes. Het originele gevoel dat bijvoorbeeld deze verlichting teweegbrengt wordt steeds belangrijker. Deze trend is mede tot stand gekomen doordat steeds meer mensen willen weten waar een product van gemaakt is.

Duurzaamheid van meubelen

Verduurzaming door middel van zonnepanelen, warmtepompen en slimme thermostaten wordt de afgelopen jaren veel toegepast. Hierop inspelend worden duurzame meubelen ook steeds populairder. Zo is aan te raden om meubels van duurzame materialen en meubelen die langer mee gaan aan te schaffen. Hierbij is te denken aan bamboe, aluminium of het gebruik van duurzame houtsoorten. Zo gebruikt Mobitec bijvoorbeeld voornamelijk duurzaam hout voor hun meubelen.

Hulp van Hoogebeen Interieur

Vergeet uiteraard nooit een persoonlijke touch aan uw interieur toe te voegen. Heeft u hier hulp bij nodig? Kom dan gerust eens langs in onze showroom, of neem contact met ons op, om een kosteloos advies van onze interieuradviseurs te ontvangen.

Mobitec Dolmen eettafel
Nieuw bij Hoogebeen