De juiste lamp voor uw eettafel

Auteur:
Gepubliceerd: 8 september 2022
Arjen Hoogebeen
Penta Light Lit hanglamp

Het is natuurlijk heel leuk om uw woning zelf in te richten. Zo kunt u zelf de stijl bepalen in huis waar u echt gelukkig van wordt. Toch is het vaak lastig om de juiste verlichting te vinden. En, al helemaal voor boven de eettafel. Wanneer u het goed aanpakt kan een mooie lamp een ware eyecatcher zijn in uw eetkamer. Daarom geeft Hoogebeen Interieur u wat tips om te helpen bij uw zoektocht naar de juiste lamp(en) voor boven uw eettafel.

Vorm van uw eettafel

Ieder huis heeft een eigen stijl, verzorgd door het meubilair dat hiervoor is uitgekozen. De vorm van uw eettafel bepaald voor een groot gedeelte de sfeer in uw eetkamer, maar ook wat voor type lamp hier boven zou passen. Zo is één lichtbron vaak al voldoende als de eetkamer beschikt over een vierkante of ronde eettafel. Wanneer u een grotere rechthoekige tafel heeft staan, mag hier ook een wat groter armatuur boven hangen met meerdere lichtbronnen.

Lodes Kelly Champagne hanglamp
Loving arms Ilfari

Vuistregels voor verlichting

Het is tegenwoordig een gegeven dat de grootte van de lamp ongeveer 50% van de tafel dient te beslaan. Iets groter mag ook wel zelfs, zolang u maar niet kleiner dan dat gaat. Mocht u bijvoorbeeld een tafel met een lengte van 2 meter hebben, dan dient hier minimaal 1 meter aan licht boven te hangen. Hierdoor heeft u voldoende lichtopbrengst tot ieder uiteinde van de tafel.

Daarnaast hoort de afstand vanaf de onderkant van de lamp tot het tafelblad tussen de 60 en 70 centimeter te liggen om de ideale sfeer te creëren en het lichtverlies minimaal te houden. Het ziet er natuurlijk niet zo fraai uit als het licht al ophoud voordat de tafel dat doet. U wilt uw gasten uiteraard niet in het donker laten zitten en hierdoor het gevoel geven dat ze er niet bij horen.

Eettafel lampen van Hoogebeen Interieur

Hoogebeen Interieur heeft een groot aanbod aan eettafel lampen van verschillende merken en ontwerpers. Of u nu op zoek bent naar alleen een mooie lamp of inspiratie nodig heeft voor uw gehele eetkamer, bij Hoogebeen Interieur bent u aan het juiste adres. Laat u verassen en inspireren.

Kom dan ook vooral eens langs onze showroom om de sfeer van de diverse eettafel lampen te ervaren. Boven iedere eettafel in onze showroom hangt namelijk een eettafel lamp, waarbij alle diverse stijlen zijn vertegenwoordigd. De perfecte design lamp voor boven uw eettafel vindt u dan ook gegarandeerd bij Hoogebeen Interieur!

Studio Italia Kelly hanglamp wit | Hoogebeen Interieur
Nieuw bij Hoogebeen