De kracht van een minimalistisch interieur

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 14 augustus 2023
Arjan Hoogebeen
Saunaco Cas design tv meubel

Een modern Nederlands interieur bestaat vaak uit een minimalistisch ontwerp. De eenvoud zet hierbij de toon en straalt een bepaalde mate van kracht uit. Met de ingetogen kleurpaletten, in combinatie met strakke lijnen wordt een gevoel van rust gecreëerd, waardoor het prettig thuiskomen is na een lange dag werken. Een minimalistisch design kunt u bovendien overal toepassen; in uw woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer. Laat de essentie van een ruimte voor zich spreken met de volgende tips!

Eenvoud en functionaliteit

Bij minimalisme gaat het erom dat er zo min mogelijk onnodige meubels gebruikt worden in uw interieur. Hierdoor telt ieder meubel dat u wél gebruikt. Kies hierbij dus vooral voor kwaliteit wanneer u een meubel uitkiest. Eenvoud en functionaliteit zijn de kernprincipes wanneer het om minimalistisch design gaat. Gebruikt u een meubel niet frequent? Dan heeft u het waarschijnlijk ook niet nodig.

Terzani Mizu exclusieve videlamp
Bree's New World Nova

Negatieve ruimte

Minimalisme in uw interieur betekend ook dat u gebruik moet maken van de zogeheten ‘negatieve ruimte’, wat het gebied rondom een meubel betreft. Onderschat nooit de kracht van leegte en laat je meubels juist extra opvallen door gebruik te maken van deze negatieve ruimte. Durf dus ook meubels weg te laten of te verwijderen uit uw interieur, om de essentiële elementen volledig tot hun recht te laten komen.

Veelgebruikte materialen

Het materiaal dat wordt gebruikt bij minimalisme is vrijwel altijd duurzaam, zodat deze meubelen lang mee gaan. Denk hierbij aan beton, glas en staal. Deze elementen vormen overigens ook de basis voor een industrieel karakter. Bekijk bijvoorbeeld de stoelen van Bree’s New World.

Minimalistische kleuren

Het klinkt misschien vreemd, maar er zijn ook minimalistische kleuren om te gebruiken in uw interieur. Gebruik vooral geen patronen, aangezien dit juist meer drukte creëert. Kleuren die vaak gebruikt worden zijn neutraal en natuurlijk van aard, zoals beige, grijs, wit en zwart. Probeer het dan ook vooral licht te houden!

Ontdek de kracht van een minimalistisch design bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur kunt u alle meubelen vinden die u nodig heeft om uw interieur een minimalistische make over te geven. Neem dan ook gerust eens contact op met een van onze interieurexperts voor een persoonlijk interieuradvies!

Saunaco Nyro
Nieuw bij Hoogebeen