De nieuwste trend: Bohemian Chic Interieur

Auteur:
Gepubliceerd: 24 november 2023
Arjan Hoogebeen
Bert Plantagie Flip

Houdt u van een combinatie van verschillende kleuren in uw interieur? Combineert u graag diverse materialen en patronen? Dan is deze interieur trend echt iets voor u; Bohemian Chic. Probeer het vooral eens uit door de Bohemian look toe te voegen aan een rustige basis om de trend te ontdekken.

Wat houdt een Bohemian interieur precies in?

Bij een Bohemian interieur mag eigenlijk alles. De term is afkomstig uit het Frans, waarbij verwezen wordt naar een opstandige groepering. Dit is dan ook terug te zien in het ‘Boho interieur’. Deze bestaat namelijk vaak uit een mix van verschillende invloeden, afkomstig van over de hele wereld. Hierbij is te denken aan wilde combinaties van kleuren, verschillende patronen en een mix van vormen. Een gezonde combinatie van design meubelen en vintage of antieke items brengt dit effect vaak tot stand.

Natuurlijke touch in huis met houten luxaflex | Hoogebeen Interieur

Bohemian kleuren

Maar wat zijn dan Bohemian kleuren? Echte Boho kleuren zijn voornamelijk aardetinten, waarbij te denken is aan bruin, beige, taupe of zand. De combinatie met felle, sprekende en vooral vrolijke kleuren brengt de Bohemian trend echter tot leven. Wanneer u juist ontspanning wilt creëeren is aan te raden om te beginnen met een rustige basis en hier kussens en kleden in de zogeheten Boho stijl aan toe te voegen.

Niks is te gek

U kunt het echter zo gek maken als u zelf wilt. Probeer eens buiten uw comfortzone te stappen en verschillende patronen met elkaar te combineren. Leg bijvoorbeeld eens verschillende vloerkleden over elkaar heen, gebruik verschillende kussens of een gordijn dat net de grond raakt (net iets langer als normaal).

Typen meubels

Probeer te kiezen voor grote meubels en stoelen of banken met ronde vormen. Bekijk bijvoorbeeld de Melloo bank van Pode. Hierbij is het belangrijk dat deze uit natuurlijke materialen bestaan. Comfort staat hierbij echter altijd voorop. Materialen zoals velvet en fluweel komen bijvoorbeeld vaak terug in de Boho stijl, aangezien deze altijd zacht aanvoelen.

Meubels voor uw Bohemian interieur bij Hoogebeen Interieur

Probeer de Bohemian stijl dus vooral eens uit. Bij Hoogebeen Interieur zijn genoeg meubels te vinden welke perfect passen in een Bohemian interieur. Heeft u vragen of ergens hulp bij nodig? Neem dan eens contact met ons op via het contactformulier, of kom gezellig langs in onze showroom.

Nieuw bij Hoogebeen