De voordelen van een karpet

Auteur:
Gepubliceerd: 8 juli 2021
Arjan Hoogebeen
Uitgebreide collectie karpetten bij Hoogebeen Interieur

Een karpet, dikwijls ook wel een vloerkleed genoemd, is een echte sfeermaker in huis. Dankzij een ruime keuze aan formaten, kleuren en patronen, is er voor iedere interieurstijl wel een prachtig karpet te vinden. Daarbij biedt een karpet ook vele praktische voordelen! In dit blogbericht lichten we deze voordelen verder toe.

Creëer warmte in huis

Naast het creëren van een warme sfeer, voelt een karpet ook letterlijk warm aan. Heeft u regelmatig last van koude voeten? Dan kan een karpet in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer de oplossing zijn! Met name de hoogpolige vloerkleden dragen hieraan bij en voelen daarnaast ook nog eens lekker zacht aan.

Besouw tapijt 2606
Millenerpoort Nature karpet

Een karpet is geluiddempend

Heeft u last van de weerkaatsing van geluid of wilt u graag een nog betere akoestiek in huis? Harde vloeren, zoals tegels, hebben een lange nagalmtijd. Dit betekent dat het geluid veelvuldig wordt weerkaatst voordat het wordt geabsorbeerd. Een karpet daarentegen werkt absorberend, waardoor het geluid vele malen sneller verdwijnt. Hierdoor is een karpet geluiddempend en zorgt het voor een betere akoestiek.

Een karpet zorgt voor verbinding

Een goed neergelegd karpet zorgt voor verbinding in uw interieur. Zo kan een karpet diverse losse meubelen, zoals een bank, salontafel, tv-meubel en fauteuil, tot een samenhangende zithoek transformeren. Onze interieurspecialisten geven u hier graag advies over!

Stijlvolle karpetten bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur in Putten beschikken we over vele mooie karpetten. Zo hebben we karpetten van onder andere Brinker Carpets en De Munk Carpets. Zowel voor een hoogpolig als laagpolig karpet kunt u bij ons terecht. Daarnaast zijn vele karpetten op een afmeting naar wens te bestellen, waardoor we altijd het perfecte formaat karpet voor uw huis kunnen leveren. Breng een bezoek aan onze showroom en vraag onze interieurspecialisten naar alle mogelijkheden. Uiteraard kunt u ook al onze karpetten online bekijken. Heeft u vragen over een karpet? Stel deze dan gerust door te bellen naar 0341-353292 of vul ons online contactformulier in. We helpen u graag bij het vinden van het ideale karpet!

Bekijk alle karpetten

Bonaparte Vintage karpet
Nieuw bij Hoogebeen