De woonkamer verlichting trends voor 2022

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 3 oktober 2022
Arjan Hoogebeen
Woonkamerverlichting trends 2022 | Occhio Mito

Het wordt kouder buiten en het is steeds eerder donker. Het perfecte moment dus om wat extra sfeer toe te voegen aan uw interieur en met de trendkleuren van nu is dit geen enkel probleem. Zo zijn de kleuren goud, koper en messing niet weg te denken in de trends van dit najaar. Speciaal voor u hebben wij de huidige trends op het gebied van de woonkamerverlichting op een rijtje gezet. Zo weet u zeker dat u klaar bent voor een gezellig en knus najaar!

Mooie zichtbare lichtbollen

Waar vroeger de lichtbol verborgen werd in het armatuur, mag deze tegenwoordig weer gezien worden. Zo zijn de lichtbollen duidelijk zichtbaar in verschillende kleuren en vormen. Bovendien wordt er regelmatig gespeeld met helder glas, melkglas en rookglas. De lichtbron maakt tegenwoordig in het design dan ook een essentieel onderdeel uit van de lamp.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Flar vloerlampen van Lodes. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en fleuren een donker hoekje in het interieur direct op. Combineer bovendien eenvoudig diverse kleuren en groottes voor een speels effect.

Lodes Flar vloerlamp
Marset Discoco als blikvanger | Woonkamerverlichting trends

Een statement in uw woonkamer

Hoe groter hoe beter! Dat is zeker een stelling die opgaat dit najaar. Grote armaturen en unieke vormen zijn dan ook de trend. Maak met een grote hanglamp in het zitgedeelte direct een statement. De opvallende woonkamerverlichting maakt uw interieur echt af.

Onder andere de Discocó uit de collectie van Marset sluit goed aan bij deze trend. Door de unieke constructie is deze lamp een echte eyecatcher!

Vintage & retro is helemaal van nu

Een andere trend die niet meer weg te denken is, zijn design lampen met een retro of vintage touch. Klassieke modellen die weer in een nieuw jasje zijn gestoken zijn dan ook helemaal van nu.

Zo is er bijvoorbeeld de Toc tafellamp van Penta. Deze heeft een klassiek design met een strakke, moderne vormgeving. Het unieke aan deze lamp is dat u hem geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Zo kunt u kiezen uit verschillende glazen voeten en diverse vormen qua kap. Zo past deze subtiele lamp in ieder interieur.

Verlichting met een subtiel design

Bent u op zoek naar een mooie lamp voor in de woonkamer, maar houdt u meer van een minimalistisch design? Dan hebben we goed nieuws, want ook deze trend zet zich dit najaar voort in de meer modernere interieurs. Er zijn op dit moment dan ook veel moderne armaturen met een strakke vormgeving en een sfeervolle kleur als koper of goud.

Een goed voorbeeld hiervan is de Mito collectie van Occhio. Deze lamp is verkrijgbaar in alle trendkleuren van dit moment en door zijn strakke vormgeving is hij eenvoudig te combineren met een modern interieur.

Woonkamerverlichting in de nieuwste trends bij Hoogebeen interieur.

Mocht u na het lezen van dit artikel geïnspireerd zijn en benieuwd zijn wat voor verlichting wij allemaal nog meer hebben die in lijn is met de nieuwste trends? Kom dan vooral eens langs in onze showroom. Wij hebben hier een zeer uitgebreide collectie met woonkamerverlichting die ook nog eens in een reële setting te bekijken is. Uiteraard staan onze interieurspecialisten voor u klaar om u verder te adviseren. Wij wensen u van harte welkom!

Als vanzelfsprekend is het ook mogelijk om direct contact met ons op te nemen middels telefoonnummer 0341 – 353 292 of ons contactformulier.

Occhio Sento Lettura 1 | Hoogebeen Interieur
Nieuw bij Hoogebeen