Dutch Designs door Nederlandse ontwerpers

Auteur:
Gepubliceerd: 30 maart 2023
Arjan Hoogebeen
bert plantagie | Hoogebeen Interieur

Nederland kent veel ontwerpers welke ieder een eigen stijl in hun meubelen verwerken. Toch hebben deze ontwerpen vaak iets gemeen, ze vallen allen in de categorie ‘Dutch Design’. In theorie komt het erop neer dat het meubel is ontworpen door Nederlandse ontwerpers, maar in de praktijk zien we ook andere overeenkomsten. Zo zien we vaak een overeenkomst in het gebruik in materiaal en minimalistische designs. Ook is Dutch Design te herkennen aan de experimentele, innovatieve en onconventionele aard van de meubelen. Het is dan ook niet voor niets dat deze kwalitatieve designmerken beschikbaar zijn bij Hoogebeen Interieur. Om een beeld te schetsen van de beste Nederlandse designmerken hebben we een top drie voor u samengesteld.

Bert Plantagie

De meubelen van Bert Plantagie beschikken altijd over een tijdloos en stijlvol design. Door het gebruik van natuurlijke en kwalitatieve materialen resulteren deze designs in een pure uitstraling. Daarnaast zijn de meubelen altijd aan te passen en te voorzien van een eigen twist. Hierbij kunt u denken aan zowel de kleur, het formaat als het materiaal. Bert Plantagie heeft hier zelfs een speciaal concept voor aangemaakt genaamd ‘Make It Yours’. Hiermee is binnen 11 stappen een totaal persoonlijk meubel te creëren, waardoor elk meubel van Bert Plantagie perfect binnen uw interieur past. Wilt u dus een volledig te personaliseren meubelstuk? Dan bent u bij Bert Plantagie aan het juiste adres.

Bert Plantagie Flip
leolux-meubelen-bellice

Leolux

Leolux is al sinds 1934 een gevestigd meubelmerk. Elegantie en comfort worden door Leolux op perfecte wijze gecombineerd. Het gebruik van duurzame materialen en productiemethoden, eigentijdse communicatie en vernieuwende, eigenwijze modellen heeft het merk vervolgens naar een volgend level weten te tillen. Deze combinatie heeft goed aangeslagen, aangezien de meubelen van Leolux nu wereldwijd verkrijgbaar zijn. Bent u dus opzoek naar een elegant, toch comfortabel meubel? Dan raden wij u de meubelen van Leolux aan.

De drang naar innovatie heeft er ook in geresulteerd dat Leolux twee nieuwe merken heeft voortgebracht, elk met een eigen ‘look and feel’. Mochten de meubelen van Leolux dus net niet in uw persoonlijke smaak vallen, bekijk dan ook de volgende merken eens.

  • Pode werkt samen met internationale topdesigners waardoor verschillende collecties zijn neergezet, welke elkaar stuk voor stuk aanvullen. De invloed van Leolux is echter wel degelijk goed terug te zien in de elegante en minimalistische designs.
  • Évidence is iets braver in haar designs. Comfortabel en compact is de beste beschrijving van dit Nederlandse designmerk. Bij vrijwel alle modellen zijn de zithoogte en -diepte aan te passen, waardoor u altijd het juiste comfort ervaart.

Interstar

Voor een prachtig kastenprogramma kunt u terecht bij Interstar. Waar het kastenmerk voor staat is verfijnd raffinement en prikkelende inventiviteit. Subtiel toch effectief!

Het maken van kasten zit al drie generaties lang in de familie, al sinds 1942 worden er kasten geproduceerd. Elk kastenprogramma is aan te passen met persoonlijke elementen zoals verschillende soorten hout, de indeling van de opbergruimte en 20 verschillende kleuren. Het enige wat vaststaat bij Interstar zijn de afmetingen van de kasten, wat tegelijk ook de handtekening van dit designmerk is. Een kast van Interstar beschikt altijd over een veelvoud van 22,5cm in breedte en 12cm in hoogte.

Dutch Design merken bij Hoogebeen Interieur

Voor alle bovengenoemde, en natuurlijk nog veel meer, Dutch Design meubelmerken kunt u terecht bij Hoogebeen Interieur. Kom dan ook vooral eens langs in onze showroom of bekijk alle meubels online.

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen door middel van het contactformulier, of door te bellen naar 0341 – 353292.

Interstar design meubel 217-06
Nieuw bij Hoogebeen