Een PVC vloer voor een fijne en luxe sfeer

Auteur:
Gepubliceerd: 30 oktober 2020
Arjan Hoogebeen
PVC vloer visgraat bij Hoogebeen Interieur

PVC vloeren zijn de laatste jaren enorm in trek! PVC is een afkorting van polyvinylchloride. Dit is een veelgebruikt type kunststof dat is te bedrukken met verschillende motieven, zoals bijvoorbeeld een houtnerf. Hierdoor zijn deze vloeren soms niet te onderscheiden van echte houten vloeren. Daarnaast zijn ze duurzaam, sterk, geluidsstil, warmtegeleidend en eenvoudig te onderhouden.

Hieronder lichten we de eigenschappen en mogelijkheden van PVC vloeren verder toe.

Bekijk onze collectie PVC vloeren

Rolf benz Tondo hoekbank
Ferrolight Ultimo vloerlamp zwart

Verschil tussen PVC en laminaat vloeren

Op het eerste gezicht lijken PVC en laminaat vloeren veel op elkaar. Toch zit er wel degelijk verschil tussen deze twee type vloeren:

  • Materiaal: Laminaat bestaat uit meerdere, op elkaar geperste lagen, waardoor het dikker is dan PVC, dat wordt gemaakt van een dun en soepel materiaal.
  • Legging: Wanneer u kiest voor een PVC vloer, kunt u kiezen om de vloer te laten verlijmen op de ondergrond, of om deze te laten leggen middels een klikverbinding. Dit laatste kan ook goed zelf worden gedaan net zoals met laminaat.
  • Geluid: Een van de voordelen van een PVC vloer, is de reductie van geluid. Het harde, tikkende contactgeluid wat u hoort bij een laminaat vloer, zal u dan ook niet ervaren.
  • Vloerverwarming: Hoewel laminaat en vloerverwarming prima samengaan, staan PVC vloeren daadwerkelijk bekend als perfecte warmtegeleiders. De warmte wordt namelijk vele malen sneller afgegeven.

Visgraat PVC vloeren

Wanneer u een PVC vloer aanschaft, kunt u deze op verschillende manier laten leggen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om dit in een visgraatmotief te laten leggen. Visgraat vloeren hebben een chique uitstraling en geven elke ruimte een knusse en warme sfeer. Het motief kunt u tot aan de muur laten leggen, maar u kunt ook een bies toevoegen, waardoor de vloer een echte vintage uitstraling krijgt.

Bij Hoogebeen Interieur hebben we verschillende visgraat PVC vloeren. Zo biedt de Parva Parquet PVC vloer van mFLOR maximale creatieve vrijheid. De vloer kan namelijk in tal van mogelijkheden worden gelegd, waaronder het visgraatmotief. Daarnaast is deze vloer geschikt voor intensief gebruik. Ook de Therdex PVC Vloeren kunnen in dit prachtige motief worden gelegd. Sterker nog, het is hier speciaal voor ontwikkeld. Ook deze vloer is zeer geschikt voor intensief gebruik.

PVC vloeren bij Hoogebeen Interieur

In onze showroom in Putten vindt u een prachtige collectie PVC vloeren. Onze interieuradviseurs staan uiteraard voor u klaar om u van advies te voorzien. Dankzij de verschillende designs en kleuren, is er altijd een vloer die voldoet aan uw wensen. Onze showroom is van maandag tot en met zaterdag geopend. Ook kunt u bellen naar 0341-353292 of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Therdex visgraat PVC vloer 7005
Nieuw bij Hoogebeen