Uw eigen wandkast samenstellen

Auteur:
Gepubliceerd: 22 april 2021
Arjan Hoogebeen
Karat wandkast

Bent u op zoek naar de ideale wandkast? Een wandkast vinden die volledig voldoet aan al uw wensen lijkt misschien een lastige klus, maar niets is minder waar! Bij vele topdesigners is het namelijk mogelijk om een wandkast helemaal zelf samen te stellen! Zo past uw nieuwe wandkast gegarandeerd in uw interieur.

Wandkasten in alle soorten en maten

Het is belangrijk dat een wandkast bij uw interieur past. Daarom zijn ze in alle soorten en maten verkrijgbaar. Niet alleen de afmetingen kunt u zelf bepalen, de indeling, kleur en materialen kunt u ook zelf kiezen. Zo worden bijvoorbeeld de zwevende en solitaire wandkasten van Interstar Meubelen volledig naar wens gemaakt. Ook designmerken als Saunaco en Coesel leveren wandkasten op maat.

Saunaco Cas modern tv dressoir
Interstar kast combinatie 220-20

Uw wandkast samenstellen

Bij het samenstellen van uw wandkast is het belangrijk om te bedenken of u de kast als opbergmeubel wilt gebruiken, als sierkast of als allebei. Wanneer u uw wandkast een decoratieve functie geeft, is het gebruikelijk om gebruik te maken van open vakken. Hier kunt u foto’s, planten en andere decoraties tentoonstellen. Weet u niet hoe u uw wandkast moet inrichten? Enkele tips die we u mee kunnen geven zijn:

  • Sorteer uw accessoires op kleur om zo de rust te bewaren.
  • Groepeer door bijvoorbeeld foto’s of boeken in clusters bij elkaar te zetten.
  • Laat gerust een gedeelte van de plank leeg om de luchtigheid te houden.

Daarnaast zijn wandkasten ook ideaal om spullen in op te bergen. Afstandsbedieningen, fotoalbums en andere spullen die u niet dagelijks gebruikt of liever niet in het zicht wilt hebben, kunt u perfect achter de deuren van uw wandkast opbergen. Hierdoor wordt de rust in het aanzicht goed bewaard. Tijdens het samenstellen van uw wandkast heeft u de keuze uit verschillende soorten deuren en bijpassende grepen.

Wandkasten bij Hoogebeen Interieur

Wanneer u een wandkast wilt aanschaffen, is het belangrijk dat u weet wat voor soort kast past bij uw interieur. Kiest u voor een wandvullende variant of een wandkast die slechts een gedeelte van uw muur gebruikt? Een zwevende kast of een kast op pootjes? Modern hoogglans of klassiek hout? Het kan allemaal! Breng gerust eens een bezoek aan onze showroom en laat u inspireren. Onze interieurspecialisten helpen u graag wanneer u vragen heeft. Uiteraard kunt u ons ook bereiken via 0341-353292 of vul ons online contactformulier in.

Bekijk hier onze wandkasten

Nieuw bij Hoogebeen