Ferrolight lampen

Bij Hoogebeen Interieur vindt u een grote collectie lampen van het Nederlandse merk Ferrolight Design. Dit bijzondere merk is in 1999 opgericht door Ferdinand Verbeek en zijn vrouw Marike Verbeek. Ferrolight gaat terug naar de bron en daarom is ieder ontwerp geïnspireerd door het licht. De bijbehorende minimalistische ontwerpen zorgen in combinatie met hoogwaardige materialen voor een prachtig uiterlijk.

Alle Ferrolight lampen worden gemaakt in het eigen atelier in de plaats Hendrik-Ido-Ambacht. Dit maakt maatwerk in verregaande vorm mogelijk. Iedere lamp wordt bovendien voordat deze het atelier verlaat zorgvuldig nagekeken en perfect afgewerkt. Hierdoor wordt de hoogst mogelijke kwaliteit gegarandeerd.

Dutch Design lampen van Ferrolight

Ferrolight lampen zijn op en top Dutch Design met een bijzonder hoge kwaliteit. Oprichters Ferdinand en Marike ontwerpen de lampen zelf in hun eigen atelier. Tijdens de ontwerpfase wordt onder andere grondig onderzocht welke materialen het meest geschikt zijn om een bepaald armatuur mee te maken. Het resultaat is dat de meeste armaturen vormgegeven worden met behulp van luxe materialen als roestvrijstaal, aluminium en wengéhout. Deze laatste is een zeer harde houtsoort uit Oost-Afrika, welke voorzien is van een fraaie tekening.

Omdat de lichtbron het belangrijkste element is van iedere Ferrolight Design lamp, zijn de armaturen van het merk vaak flinterdun. De moderne vormen kunnen perfect gebruikt worden als aanvulling van een interieur in dezelfde stijl of juist als contrast binnen een meer klassiek interieur. Waar u ook voor kiest, een lamp van Ferrolight biedt altijd een bijzondere lichtervaring.

Voor ieder interieur een lamp van Ferrolight

Veel van de Ferrolight armaturen hebben een aanpasbare grootte en/of kleur. Daarbij is het aantal lichtbronnen vaak afhankelijk van het formaat van de lamp. De Spoetnik hanglamp is hier een goed voorbeeld van. Deze bijzondere lamp is verkrijgbaar in verschillende groottes, met tien, twintig of dertig energiezuinige halogeenlampjes.

Naast de Spoetnik zijn bijvoorbeeld ook de Sunsister en IYO standaard in diverse formaten beschikbaar. Daarbij is de IYO collectie ook in een groot aantal kleuren leverbaar zoals paars, oranje, goud, groen en zwart. U merkt het, de mogelijkheden zijn eindeloos bij de verlichting van Ferrolight.

Ferrolight bij Hoogebeen Interieur

Wilt u uw interieur aanvullen met een prachtige designlamp van Ferrolight? Dan helpen wij u graag verder. Als officieel verkooppunt van de lampen, kunt u in onze showroom terecht om een aantal modellen en uitvoeringen van dichtbij te komen bekijken. Daarnaast kunnen onze interieurexperts u uitvoerig informeren over alle mogelijkheden en kunnen zij u gelijktijdig van vrijblijvend interieuradvies voorzien.

Doordat alle lampen van dit merk in Nederland, in eigen beheer worden geproduceerd, is maatwerk bovendien een optie. Op deze manier kan de lamp subtiel aan uw wensen worden aangepast, zodat deze perfect aan uw eisen voldoet en perfect binnen uw interieur past. Wij vertellen u graag meer over deze optie.

Bekijk hier onze gehele collectie van Ferrolight