Herbeleef de jaren 60 met de fauteuil Anton van Leolux

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 23 augustus 2021
Arjan Hoogebeen
terug-naar-de-toekomst-met-de-fauteuil-anton-van-leolux-hoogebeen-interieur

In 1934 werdt “De Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek” opgericht en groeide het bedrijf in de daaropvolgende jaren uit tot een internationale speler. Het zeer kenmerkende Leolux handschrift, waarbij kwaliteit en comfort naadloos worden gecombineerd in prachtige meubelstukken, is dan ook inmiddels de hele wereld overgegaan. Hierbij kiest Leolux voor de weg van evolutie met “kalme groei”. In meer dan acht decennia is het merk zo gestaag, met een duidelijk doel, beland in talloze huishoudens.

Ode aan de Leolux heritage

Jaarlijks bouwde Leolux aan een nieuwe collectie, hierdoor is een rijke designgeschiedenis ontstaan met prachtige ontwerpen die terug te vinden zijn in de archieven. Zo’n design is bijvoorbeeld de Leolux 602, armchair uit 1960. Deze trok dan ook de aandacht van het designers duo Kate en Joel Booy van Studio Truly Truly die in het archief van Leolux zijn gedoken. “De kenmerkende hoekige armleuningen en het achteroverleunende zitcomfort van die tijd inspireerden een eigentijdse herinterpretatie”.

De Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek | Hoogebeen Interieur
Leolux 602, armchair uit 1960 / Anton luxe leesfauteuil Leolux | Hoogebeen Interieur

De Anton eetkamerfauteuil

Het meubelstuk dat de befaamde designgeschiedenis belichaamt van Leolux, is een ware hommage aan de erfenis van het bedrijf. Het is dan ook vernoemd naar een van de oprichters: Ton Sanders. In deze fauteuil wordt verder verwezen naar de ambachtelijk geproduceerde kwaliteitsproducten waarmee Leolux bekend is geworden. De Anton haalt dit weer helemaal naar het heden. Met de oorspronkelijke hoeken en doorsneden als uitgangspunt, vulden de designers de bestaande vormen om een voluptueuzere interpretatie te creëren. Klassieke details, zoals de schuine voetenbank, herinneren aan de oorspronkelijke inspiratie. Het resultaat van dit redesignproject is een luxueuze leesfauteuil die u echt uitnodigt om er in plaats te nemen met uw e-reader, tablet of gewoonweg een boek zoals we dat ook in de jaren 60 al deden. Het is uitgerust met een zitting die rust op een verchroomd frame, waardoor u met elegantie boven de vloer wordt gedragen.

De kracht van Studio Truly Truly

De in Dordrecht gevestigde Studio Truly Truly is actief in een verscheidenheid aan creatieve gebieden, waaronder het ontwerp van producten, verlichting én zo ook meubels. De Anton is daar een uitstekend voorbeeld van, maar ook de relaxfauteuil Cream die wij in onze collectie hebben. “De Cream draaifauteuil is het resultaat van een voortdurende verkenning van visueel en fysiek comfort.” Niets is dan ook minder waar, zodra u de stoel waarneemt en er in plaatsneemt, kunt u dit beamen.

Leolux collectie bij Hoogebeen Interieur

Graag vertellen we meer over deze fauteuil en de Leolux collectie bij Hoogebeen interieur. Uiteraard bent u van harte welkom om deze te bezichtigen in onze showroom in Putten, hier kunt u vrijblijvend en gratis advies ontvangen van onze interieurspecialisten.

Leolux Cream relaxfauteuil | Hoogebeen Interieur
Nieuw bij Hoogebeen