Hoe de ideale eetkamerfauteuil uitkiezen?

Auteur:
Gepubliceerd: 28 september 2021
Arjan Hoogebeen
Hoe de ideale eetkamerfauteuil uit te kiezen? | Hoogebeen Interieur

Een mooie eetkamerfauteuil is de smaakmaker van je eethoek. In de afgelopen jaren is deze stoel uitgegroeid van gebruiksobject om op te zitten tot een volwaardige aanvulling op het interieur. Hierbij wordt niet meer alleen gekeken naar comfort, maar is er ook alle aandacht voor het design van de stoel. Hierop zijn de fabrikanten gaan inspelen, waardoor er inmiddels meer dan voldoende mogelijkheden zijn om bij iedere tafel en interieur een passende eetkamerfauteuil uit te zoeken. We kunnen ons goed voorstellen dat u door het brede aanbod het overzicht bent verloren en het lastig is om een keuze te maken uit alle prachtige modellen. Dit komt mede door het even zo grote aanbod aan eetkamertafels waarbij het vinden van de juiste eetkamerstoel een ware opgave is. Om hier alvast hulp bij te bieden zetten wij voor u hier uiteen waar u zoal op moet letten.

Eetkamertafel leidraad voor eetkamerfauteuil

De eetkamertafel zet de toon als het gaat om het bepalen van uw stijl in de eetkamer. De eetkamerfauteuil kan de vormen en kleuren daarvan accentueren, aanvullen of ondersteunen. Het is dus van belang dat u al een eetkamertafel heeft of in ieder geval een goed beeld van het gewenste model, type tafelblad en onderstel. Want uw keuze aan eetkamerstoelen is ondergeschikt aan de keuze van uw tafel. Wanneer er bijvoorbeeld een langwerpige tafel in uw eetkamer past, dan kunt u zo’n twee tot drie stoelen naast elkaar kwijt met armleuningen. Bij een kortere tafel, heeft u ruimte voor minder stoelen en misschien wel geen ruimte voor een type met armleuning. Dit kan uw keuze dus al flink beperken.

Hoe de ideale eetkamerfauteuil uit te kiezen 1 | Hoogebeen Interieur
Hoe de ideale eetkamerfauteuil uit te kiezen? 2 | Hoogebeen Interieur

Het tafelblad en tafelpoot typerend voor eetkamerstoel stijl

Tafelbladen zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten. Zo kunt u kiezen voor het conventionele rechthoekige tafelblad. Hierbij past dan ook het beste een stoel met rechte leuning. Hierbij bedoelen we dan ook dat er geen kromming in de breedte van het rugstuk aanwezig dient te zijn, zoals bij een kuipstoel doorgaans het geval is. Bij een ronde of ovale tafel zou dit dan wel weer passend zijn.

Wat verder niet vergeten mag worden is de vorm van de tafelpoot. Waar deze vroeger enkel nog bestond uit een poot op iedere hoek van het tafelblad, zijn er nu varianten zoals de spinpoot en u-vorm. In alle gevallen kan je er op letten dat de stijl van het onderstel van de eetkamerfauteuils past bij het type tafelpoot. Is deze bijvoorbeeld mat zwart en industrieel qua look and feel, dan is het verstandig om daarbinnen te blijven. Verder kan je letten op hoe fors het onderstel van de tafel is. Wanneer het een stevige solide spinpoot betreft, is het mooi om voor de eetkamerstoel juist verfijnde poten te gebruiken om het geheel luchtig te houden. Bij een slanke tafelpoot, adviseren we echter om een eetkamerfauteuil uit te kiezen met een poot van vergelijkbare dikte.

Eetkamerfauteuils bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur hebben we een ruim aanbod aan eetkamerfauteuils. We hopen u met dit artikel op weg geholpen te hebben bij het maken van uw keuzes. Graag verwelkomen we u ook in onze showroom om u persoonlijk te adviseren.

Top 5 eetkamerfauteuils

Wij zijn al jaren officieel leverancier van diverse topmerken. Ons aanbod kunt u alvast op onze website doornemen. Hiervoor hebben wij voor u onze favorieten geselecteerd ter inspiratie. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel of onze producten, neem dan gerust contact met ons op.

  1. Mobitec Mood 95 eetkamerfauteuil
  2. Rolf Benz 600 eetkamerfauteuil
  3. Passe Partout Lima eetkamerfauteuil
  4. KFF Youma eetkamerfauteuil
  5. Gealux Dallas eetkamerfauteuil
Hoe de ideale eetkamerfauteuils uit te kiezen? 3 | Hoogebeen Interieur
Nieuw bij Hoogebeen