Hoe kiest u uw nieuwe salontafel?

Auteur:
Gepubliceerd: 28 december 2020
Arjan Hoogebeen
Salontafel Marmer | Hoogebeen Interieur

De bank staat, het karpet ligt en uw bijzettafels zijn voorzien van bijpassende decoratie. Toch mist er nog een belangrijk element in uw zithoek: de salontafel. De salontafel is een echte blikvanger in uw interieur en zorgt voor een belangrijk deel de sfeer. Kiest u voor een klassiek ogende tafel of juist voor een moderne variant? Uit welk materiaal moet uw salontafel bestaan en welke vorm moet de tafel hebben? In dit nieuwsbericht lichten we enkele mogelijkheden voor uw nieuwe salontafel toe.

De vorm van een salontafel

Salontafels zijn er in alle vormen en maten: rond, ovaal, rechthoekig en zelfs driehoekig met afgeronde hoeken. Nagenoeg alles is mogelijk. Rechthoekige of vierkante salontafels zijn het populairst, maar steeds vaker wordt er voor een alternatieve vorm gekozen. Zo is een ronde salontafel de perfecte oplossing wanneer u de strakke lijnen van uw interieur wilt doorbreken.

Rolf Benz salontafel 926 sfeer
Rolf Benz 932 salontafel rookglas

De verschillende materiaalmogelijkheden

Salontafels kunnen in allerlei verschillende varianten worden uitgevoerd. Elke variant zorgt weer voor een ander aanblik. Zo zorgt hoogglans voor een moderne uitstraling, terwijl hout juist een warme sfeer creëert. Naast de uitstraling, is het ook belangrijk dat het materiaal past bij de rest van uw interieur. Een glazen salontafel past in vrijwel ieder interieur en is daarbij ook nog eens tijdloos. Vaak worden deze tafels gemaakt van gehard glas, waardoor u jarenlang plezier heeft van de tafel. Daarnaast is glas ook eenvoudig schoon te houden. Een salontafel van marmer past juist in een luxueus en natuurlijk interieur. Geen enkel marmeren tafelblad is hetzelfde. Hierdoor is uw salontafel dus altijd uniek! Bovendien is marmer een sterk materiaal, waardoor de tafel moeiteloos vele jaren meegaat.

De functie van een salontafel

Tenslotte is het belangrijk om rekening te houden met de functie van de salontafel. Dient uw salontafel als decoratief element, gebruikt u de tafel om een hapje en een drankje op neer te zetten of wilt u dat de tafel ook voldoende opbergmogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld tijdschriften?

Salontafels bij Hoogebeen Interieur

Heeft u al een keuze gemaakt welke vorm de tafel moet hebben en welk materiaal uw voorkeur heeft? Misschien kiest u niet voor één, maar voor meerdere salontafels. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij Hoogebeen Interieur begrijpen we goed dat de hoeveelheid aan keuzes soms overweldigend kan zijn. Daarom staan onze interieurspecialisten voor u klaar om u te helpen met het samenstellen van uw nieuwe salontafel. Vul ons online contactformulier in of bel naar 0341-353292 om contact met ons op te nemen.

Nieuw bij Hoogebeen