Hoe richt u een kleine woonkamer in?

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 26 mei 2023
Arjan Hoogebeen
Bert Plantagie Brown woonkamer met Xenna Bank Dalia stoel en Trunk tafel

In een recent nieuwsbericht hebben we u uitgelegd hoe een grote woonruimte het beste is in te richten, maar niet iedereen is gezegend met een grote hoeveelheid aan ruimte. In dit nieuwsbericht leggen we u uit hoe een kleine woonruimte het beste in te richten is.

Verticaal in plaats van horizontaal

Probeer allereerst bij het inrichten niet alleen naar de grond te kijken. Juist door ook de lucht in te gaan, kunt u meer kwijt. En dat zonder dat het een rommel wordt! Denk bijvoorbeeld aan een hoge open wandkast. Hier kunt u niet alleen veel spullen in kwijt, maar het staat ook nog eens uit de weg. Het merk Interstar heeft hier overigens ook de gouden combinatie in gevonden. Deze kast kunt u prachtig vullen met uw accessoires, terwijl de visuele rust wordt gewaarborgd.

Interstar kasten
Passepartout Adino hoekbank Velvet

Grote meubelen in een kleine ruimte

Het botst misschien met uw intuïtie, maar in kleine huizen moet groot gedacht worden. Kies daarom nooit voor (te) kleine meubelen. Vaak denkt men dat door het kiezen voor kleine meubelen meer ruimte overblijft, maar juist dit maakt het huis enorm rommelig ogen. Zo neemt een kleine kast niet veel ruimte in, maar biedt deze ook niet veel opbergruimte. Waarschijnlijk zit deze dan ook binnen een mum van tijd vol, waardoor er nog een kast bij moet komen en de kamer nóg rommeliger oogt. Daarnaast ontstaat er een poppenkast gevoel wanneer een kamer is volgepropt met kleine spullen. Daarom kunt u beter kiezen voor grote meubelen.

Minder is meer

In een klein huis geldt dan ook echt dat minder meer is. Probeer daarom zo min mogelijk onnodige meubels aan een kamer toe te voegen, maar laat de meubels die u wél gebruikt ook echt tellen.

Het juiste gebruik van licht

In een kleine ruimte maakt licht het verschil. Hoe groot de kamer oogt hangt af van de hoeveelheid daglicht dat binnenstroomt. Een licht interieur en het inzetten van voldoende spiegels helpt hier ook ontzettend bij. Omarm uw ramen ook en zet hier niet te veel vazen en andere accessoires voor om juist de buitenwereld te betrekken bij uw interieur.

Kleine kamer inrichten bij Hoogebeen Interieur

Een kleine kamer hoeft dus helemaal klein te ogen wanneer u deze trucs toepast. Heeft u er toch meer hulp bij nodig? Onze meubelspecialisten staan altijd voor u klaar. Neem contact op of kom langs in onze showroom voor persoonlijk advies!

Luxaflex Facette Shades
Nieuw bij Hoogebeen