Meubels beschermen tegen het warme weer

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 27 juni 2023
Arjan Hoogebeen
Luxaflex | Hoogebeen Interieur

We mogen al even genieten van het warme weer in Nederland. De prachtige zonnestralen die door het raam naar binnen schijnen doen veel goeds voor onze gemoedstoestand. Echter zijn de meubelen vaak minder blij met deze zonnestralen en de warmte. Door het felle zonlicht kan het namelijk voorkomen dat de meubels verkleuren. Dit kan zowel gebeuren bij leren, stoffen en houten meubelen, wat natuurlijk enorm zonde is.

De meubelen heeft u uiteraard met zorg uitgezocht en onderhouden, dan heb je uiteraard ook graag dat deze zo lang mogelijk meegaan. Daarom hebben we een aantal tips om te voorkomen dat de meubels gaan verkleuren.

Hofstede Raanhuis Basso hoekbank

Licht en lichtechtheid

Of u nu een leren, stoffen of houten meubelen in huis heeft staan, vrijwel ieder soort materiaal kan verkleuren door zonlicht. Hoe licht dit meubel zelf is maakt echter een groot verschil. Een meubel met een lichte kleur verkleurt namelijk een stuk minder snel. Dit wordt dan ook altijd aangeraden wanneer u over een huishouden met veel lichtinval beschikt.

Met de lichtechtheid van de stof is te zien in hoeverre deze bestand is tegen lichtstralen. De lichtechtheid wordt aangegeven met een schaal van 1 tot 8, waarbij 1 staat voor de waarde die de grootste kans geeft op verkleuring.

Blijven wisselen

Sluit een donkere kleur beter aan op uw interieur, dan kunt u hier natuurlijk ook gewoon voor kiezen. Probeer in dit geval de meubels zoveel mogelijk uit de zon te houden. Staan deze toch naast het raam, willen we u adviseren om de kussens regelmatig om te ruilen. Door zowel de zit- als rugkussens te verwisselen voorkomt u, naast het verkleuren van de stof, ook direct dat er kuilvorming ontstaat.

U zou het zelfs nog verder door kunnen trekken en de gehele opstelling van uw interieur met regelmaat omgooien. Zo zorgt u dat de meubelen nooit voor een lange periode in de zon staan. Met bijvoorbeeld een modulaire bank is dit eenvoudig op regelmatige basis te doen. Dit creëert direct nieuwe looks en geeft de veelzijdigheid van uw meubelen weer.

Zonblokkers

Uiteraard helpt het ook om bijvoorbeeld een gordijn of andere vorm van raamdecoratie te gebruiken. Een Luxaflex Twist kunt u bijvoorbeeld heel eenvoudig naar boven en beneden doen om de zon (grotendeels) buiten te houden.

Vraag hulp bij het uitzoeken van uw meubels bij Hoogebeen Interieur

Heeft u meer hulp nodig met het uitkiezen van uw meubels en om deze te beschermen tegen de felle zonnestralen? Kom dan gerust eens langs in onze showroom, of neem eens vrijblijvend contact met ons op, om advies te ontvangen van onze interieurspecialisten.

Luxaflex Twist rolgordijnen
Nieuw bij Hoogebeen