Mooie en praktische raamdecoratie

Auteur:
Gepubliceerd: 26 februari 2021
Arjan Hoogebeen
Luxaflex Shutters

De term ‘raamdecoratie‘ omvat meer dan een mooie set gordijnen. Ook shades, jaloezieën, shutters en horren zijn uitermate geschikt als raamdecoratie. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel praktisch. Denk hierbij aan het zonwerende effect en het buiten de deur houden van insecten. In dit nieuwsbericht behandelen we de diverse opties en bijbehorende voordelen.

Rolgordijnen en shades

Rolgordijnen en shades zorgen voor het perfecte evenwicht tussen zowel het decoratieve element als de praktische zonwering. Daarnaast maken ze het mogelijk om de warmte ‘s zomers buiten te houden en ’s winters juist binnen te houden. Vaak zijn er verschillende transparanties beschikbaar, zodat u zelf kunt bepalen hoe sterk het zonwerende effect mag zijn. Zo kunt u kiezen voor een volledig verduisterend gordijn of een shade die juist nog redelijk wat licht door laat.

Luxaflex Plisse Shades

Jaloezieën

Jaloezieën zijn zowel verticaal als horizontaal verkrijgbaar. De verstelbare elementen zorgen ervoor dat u zelf kunt bepalen hoeveel licht er in huis mag komen. Wilt u meer licht in huis? Dan kunt u de jaloezieën opendraaien. Wilt u juist meer privacy? Dan kunt u de jaloezieën net zo makkelijk weer dichtdraaien. Daarnaast zijn jaloezieën in tal van materialen leverbaar, waardoor ze in vele soorten interieurs toepasbaar zijn, en hebben ze een sjieke uitstraling.

Het effect van shutters

Shutters, vaak ook ‘binnenluiken’ genoemd, lijken veel op de horizontale jaloezieën. Het verschil tussen de twee zit onder andere in de uitstraling. Shutters worden over het algemeen gemaakt van hout en hebben door het omliggende frame een robuustere uitstraling dan jaloezieën. Deze landelijke kenmerken zorgen voor een gezellige en knusse sfeer, waardoor shutters steeds populairder worden.

Houd insecten buiten met raamhorren

Wanneer de temperatuur zal gaan stijgen, zullen de ramen steeds vaker openstaan. Een raamhor zorgt dat er frisse lucht naar binnen kan, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat insecten buiten blijven. Luxaflex horren bieden volop mogelijkheden voor vrijwel ieder raam, aangezien de horren op maat worden gemaakt.

Raamdecoratie bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur hebben wij een breed assortiment met diverse soorten raamdecoratie beschikbaar. Indien u hulp nodig heeft bij het uitzoeken van de perfecte raamdecoratie voor uw interieur, staan onze interieurspecialisten voor u klaar. Aan de hand van foto’s van uw huidige interieur kunnen wij u helpen bepalen welk soort raamdecoratie het beste aansluit bij uw stijl. U kunt ons bereiken via 0341-353292 of neem contact met ons op via ons online contactformulier.

Luxaflex horren
Nieuw bij Hoogebeen