Tips om een duurzaam interieur te creëeren

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 10 november 2023
Arjan Hoogebeen
Spectral Air TV meubel

Een interieur bepaalt merendeels de sfeer in huis. Zo dragen bepaalde kleuren bij aan uw gemoedstoestand, helpt een comfortabel zitmeubel om te ontspannen en zorgt de juiste verlichting voor energie in huis. Hierbij is het enorm belangrijk dat zowel de meubels als het proces van het vervaardigen van de meubels duurzaam zijn. Des te langer deze meegaan, des te langer u ervan kunt genieten. Maar hoe zorgt u zelf voor een duurzaam interieur?

1. Gebruik duurzame designmeubelen

Probeer meubels uit te kiezen waarbij duurzame materialen zijn gebruikt. Zo gebruikt Mobitec dus bijvoorbeeld voornamelijk hout. Hierbij kan vaak een keuze worden gemaakt tussen massief hout of multiplex. Dit materiaal gaat simpelweg een lange tijd mee en kan op een redelijk schadeloze manier vervaardigd worden.

Naast het materiaal kan ook het design duurzaam zijn, wat inhoudt dat deze tijdloos oogt en ook door volgende generaties gebruikt kan worden. Veel designmeubelen zijn duurzaam in de omgang. Deze zijn vaak waardevast en gaan levenslang mee. Door dus voornamelijk duurzame designmeubelen in uw interieur te verwerken is te voorkomen dat uw meubels op de al veel te grote afvalberg belanden.

Mobitec Saga eethoek
Olev Beam Stick Nuance tavolo hanglamp

2. Het gebruik van Ledverlichting

Door al uw verlichting in huis te vervangen voor ledverlichting zorgt u voor een laag energieverbruik, wat resulteert in een verminderde uitstoot van schadelijke stoffen. Overigens gaan ledlampen ook een stuk langer mee. Het Italiaanse merk OLEV zweert bij deze vorm van verlichting en heeft dan ook de slogan ‘Only LED, Only Design’.

3. Voeg voldoende groen toe

Door voldoende planten van verschillende formaten in uw interieur te verwerken wordt er een zuivere lucht gecreëerd. De planten zorgen voor een schonere lucht, goede luchtvochtigheid en nemen stofdeeltjes in zich op. Dit alles draagt bij aan het verlengen van de levensduur van uw meubels.

Daarnaast hebben planten een positief effect op het comfort in huis. Uit onderzoek is gebleken dat we ons een stuk beter voelen met voldoende planten in huis.

Hulp bij duurzaam interieur bij Hoogebeen Interieur

Door dus designmeubelen van de juiste materialen te combineren met voldoende planten en ledverlichting bent u al een eind op weg met het verduurzamen van uw interieur.

Heeft u hulp nodig met duurzame designmeubelen? De interieurexperts van Hoogebeen Interieur kunnen u hier altijd bij helpen. Neem vooral eens contact met ons op, of kom gezellig langs in onze showroom voor al jullie vragen.

Samsung QLED TV
Nieuw bij Hoogebeen