Tips om een opgeruimd interieur te behouden

Auteur:
Gepubliceerd: 15 september 2023
Arjan Hoogebeen
Bert Plantagie Renio bank

Iedereen geeft uiteraard de voorkeur aan een mooi, opgeruimd en fris interieur. Maar er wordt natuurlijk ook in huis geleefd en dus dient een interieur ook leefbaar te zijn. Met de juiste stylingtips kunt u er echter voor zorgen dat uw interieur altijd opgeruimd en netjes oogt.

1. Verse bloemen

Zet mooie bloemen neer in uw favoriete vaas! Het gebruik van planten in uw interieur maakt een groot verschil. Bloemen in een glazen vaas maken uw interieur niet alleen levendig, maar stralen ook hygiëne uit. Zorg dus vooral dat er een combinatie van kleine en grote boeketten door uw huis heen staan.

Bloemen
Spectral Air zwevend design tv meubel

2. Minimalisme

Het oog vindt het fijn als er gebruik wordt gemaakt van strakke lijnen en rechte hoeken in uw interieur. Dit oogt namelijk enorm geordend. Door te kiezen voor strakke meubels, zoals een zwevend tv-meubel van Spectral of de Oligo Kuula tafellamp, voorkomt u dat er te veel tierelantijntjes aanwezig zijn in uw interieur. Des te meer vormen en opvallende accessoires u gebruikt, des te rommeliger het vaak oogt. Wees dus selectief in hetgeen wat u neerzet of rouleer wanneer u niet kunt kiezen.

3. Kleurgebruik

Probeer bij het gebruik van kleur in uw interieur niet teveel uiteen te lopen. Zo wordt bij minimalistische ruimtes vaak gebruik gemaakt van palet, waarbij één kleur de boventoon heeft. Vaak gaat het hier om wit, beige en grijstinten. Maak er in ieder geval geen drukke mengelmoes van om de rust in uw interieur te behouden.

4. Kussens opschudden

Een bank of stoel waarbij de kussens gekreukt of ingezakt zijn, ziet er lang niet zo netjes uit als een meubel welke netjes opgemaakt is. Wanneer u kussens heeft waarbij de kreuken er niet makkelijk uitgaan, kunt u proberen deze te strijken. Hierdoor lijkt de gehele kamer een stuk netter.

5. Voldoende opbergruimte in uw meubilair

Alle rondslingerende spullen in uw huis kunnen gemakkelijk verzameld worden in bakjes en mandjes, welke u vervolgens perfect in een van onze dressoirs of wandkasten kwijt kunt. Zorg er daarom altijd voor dat er genoeg plek is in uw meubilair, zodat deze gebruikt kunnen worden als opbergruimte. Zo blijft al het rommel volledig uit zicht, terwijl deze nog wel toegankelijk zijn voor gebruik.

Meubels voor ieder interieur bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur hebben we verschillende meubelen welke helpen bij een opgeruimd interieur. Kom eens langs in onze showroom om de meubels te bekijken, of neem contact met ons op voor al uw vragen!

Oligo Kuula
Nieuw bij Hoogebeen