Tips voor kleur in uw interieur

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 31 augustus 2023
Arjan Hoogebeen
Leren fauteuil | Hoogebeen Interieur

Kiezen welke kleuren u wilt gebruiken in uw interieur is een van de belangrijkste dingen wanneer u gaat verhuizen of wanneer u het interieur op de schop gaat doen. Dit is namelijk een van de belangrijkste visitekaartjes van uw thuis. In deze blogs geven we enkele handige tips voor het kiezen van de kleur van uw interieur, zodat u uw droominterieur samen kunt stellen!

Bepaal uw smaak

Het lijkt misschien logisch, maar het is als eerste vooral belangrijk te bepalen welke kleuren jouw smaak zijn. Jij bent tenslotte degene die waarschijnlijk de meeste tijd door zal brengen in het interieur. Daarom is het belangrijk dat u vooral doet waar u zich fijn bij voelt. Laat u hierbij ook goed inspireren voordat u daadwerkelijk aan de slag gaat. Kijk bijvoorbeeld eens rond op Pinterest en maak zelf een bord waarbij u dingen verzamelt die uzelf mooi vindt voor in een interieur. De kleur die hierin het vaakst voorkomt is duidelijk jouw favoriete kleur.

Pode chap | Hoogebeen Interieur
Lodes vloerlamp Flar

Kies de basiskleur

Op basis van uw smaak kiest u een basiskleur of basiskleuren. De basiskleuren komen het vaakst voor in uw interieur. Het is dus belangrijk dat dit echt de kleur is of kleuren zijn waar u zich het comfortabelst bij voelt. Het kiezen van een basiskleur zorgt voor rust en eenheid in uw interieur. Deze kleur of kleuren laat u terugkomen in de grote meubels en op grote vlakken in uw interieur.

Combineren met kleur in uw interieur

Om te zorgen voor genoeg variatie in uw interieur is het belangrijk om niet slechts één kleur in uw interieur te gebruiken, maar om ook te combineren met meerdere kleuren. Daarin zijn er weer een aantal keuzes om te maken. Zo kunt u kiezen voor kleuren die naast elkaar liggen in het kleurenpalet voor een harmonieus interieur. Voor een uitdagend interieur met een levendigere uitstraling kunt u ook juist kiezen voor kleuren die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel. Deze kleuren geven een hoog contrast en uw interieur een krachtige uitstraling.

Tips voor kleur in uw interieur bij Hoogebeen

Gaat u binnenkort aan de slag met een nieuw interieur maar weet u nog niet helemaal zeker welke kleuren u hierbij moet gebruiken? Hoogebeen Interieur kan hierbij helpen! Neem gerust eens contact op met een van onze interieurexperts en ontvang een persoonlijk interieuradvies.

Brees New World Tulipan eethoek
Nieuw bij Hoogebeen