De voordelen van Dekton tafels

Auteur:
Gepubliceerd: 11 maart 2021
Arjan Hoogebeen
Karat uitschuiftafel keramiek Basalt

Dekton tafels hebben diverse voordelen en zijn daardoor enorm geliefd. Dekton is gemaakt van een mengsel van kwarts, glas en porselein. Deze natuurlijke basisstoffen worden met behulp van een exclusief PST-technologisch proces stevig op elkaar geperst, waardoor er een ijzersterk oppervlak ontstaat waar u vele jaren van kan genieten. Daarnaast hebben Dekton tafels nog vele andere gunstige eigenschappen die zowel binnen- als buitenshuis goed van pas komen. In dit nieuwsbericht leest u meer over deze voordelen.

Een Dekton tafelblad is vlekbestendig

Door de lage poreusheid van het materiaal is Dekton zeer vlekbestendig. Wijn, koffie, inkt en zelfs chemische huishoudelijke schoonmaakmiddelen zoals chloor maken dan ook geen kans om een vlek te creëren op uw Dekton tafelblad.

Dekton salontafel Bert Plantagie | Hoogebeen Interieur
Bert Plantagie Carve dekton tafel

Dekton tafels zijn uiterst krasbestendig

Dekton is zeer hard materiaal en daardoor vrijwel krasbestendig. Wanneer er regelmatig borden, bestek of pannen over uw tafel schuiven, wat normaliter snel krassen achterlaat, bieden Dekton tafels de oplossing. Wel is het aan te raden om een snijplank te blijven gebruiken en niet direct op de tafel te snijden. Hiermee voorkomt u namelijk dat uw messen snel worden.

Dekton biedt weerstand tegen extreme hoge en lage temperaturen

Ovenschotels, potten, pannen en ander heet keukengerei kunnen zonder problemen rechtstreeks op een Dekton oppervlak worden geplaatst. Het blad zal niet barsten, verkleuren of beschadigen. Daarnaast kunnen Dekton tafels ook vrieskou doorstaan en worden daarom ook regelmatig buiten geplaatst.

Dekton tafels bij Hoogebeen Interieur

De diverse voordelen van Dekton maken deze tafels onmisbaar in ieder huishouden. In ons assortiment hebben wij diverse Dekton tafels van merken zoals Bert Plantagie en KARAT. U heeft de keuze uit een ruim assortiment salontafels, eettafels en sidetabels die vaak ook op maat leverbaar zijn, zodat ze perfect in uw interieur zijn te plaatsen.

Indien u advies nodig heeft of graag meer informatie wilt ontvangen over Dekton tafels, neem dan gerust contact met ons op. U kunt onze interieurspecialisten bereiken via 0341-353292 of vul ons online contactformulier in.

Dekton salontafel Bert Plantagie | Hoogebeen Interieur
Nieuw bij Hoogebeen