Waarom een interieuradvies belangrijk is

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 26 juli 2023
Arjan Hoogebeen
Interieuradvies | interieur Ideeën

Niemand anders weet zo goed wat u mooi vindt, als dat u dat zelf weet. Uiteraard kunt u het interieur van uw woning geheel zelf samenstellen. U kunt er echter ook voor kiezen om een interieuradvies aan te vragen. Hier zitten namelijk veel voordelen aan verbonden. Wij hebben vijf redenen opgesteld waarom een interieuradvies de moeite waard is.

1. Voorkomt (dure) miskopen

Bij een interieuradvies wordt allereerst een moodboard gemaakt, waarbij duidelijk is welke kleuren, materialen en natuurlijk meubelen gebruikt zullen worden. Zo wordt er een plattegrond op maat gemaakt waarbij duidelijk is waar deze meubelen komen te staan en hoe groot deze precies zullen zijn. Zo voorkomt u dat u meubelen aanschaft die niet in de ruimte passen, vloeken met de kleuren of er gewoon simpelweg niet thuishoren.

Metaform Orfis oval table | Hoogebeen Interieur
Leolux Enna design bank

2. Bespaart enorm veel tijd en stress

In het samenstellen van een interieur gaat veel tijd zitten. Natuurlijk is het erg leuk om woonwinkels langs te gaan en zo verschillende meubels uit te zoeken. Met de hulp van een interieuradviseur gebeurt dit echter een stuk sneller. Door aan te geven wat de precieze wensen zijn qua stijl, materiaal en kleur weet een adviseur precies waar hij of zij naar moet zoeken. Bovendien is het ook mogelijk de meubelen direct te bestellen/leveren. Dit bespaart dus niet alleen tijd, maar ook stress.

3. Duidelijkheid met 3D ontwerp

Door middel van een speciaal programma wordt een 3D ontwerp gemaakt van uw interieur. Zo ziet u precies hoe het er in werkelijkheid uit komt te zien. Hierdoor is het erg makkelijk om dingen nog aan te passen, zonder daadwerkelijk meubels door de kamer te hoeven schuiven.

4. Voorkomt vloekende kleuren

Dit voorkomt ook direct dat er kleuren gebruikt worden die niet goed bij elkaar passen. Het kan namelijk zo zijn dat de kleur waarvan u zo weg bent, totaal niet past bij de kleuren in uw interieur. Een interieuradviseur weet hier vaak de perfecte oplossing voor te vinden.

5. Ideeën concreet vertaald

Een interieuradviseur neemt uw ideeën en maakt hier een concreet en kloppend verhaal van. Daarnaast ontstaan hier ook opties waar u zelf waarschijnlijk nooit aan had gedacht. Met de hulp van een adviseur wordt uw interieur rustig, gezellig en uiteraard persoonlijk.

Interieuradvies van Hoogebeen Interieur

Er zijn dus genoeg redenen waarom het slim is een interieuradviseur in te schakelen. De interieuradviseurs van Hoogebeen Interieur staan voor u klaar. Neem contact op en krijg een vrijblijvend advies!

Jori Interieur natuurlijk hout | Hoogebeen Interieur
Nieuw bij Hoogebeen