Waarom fauteuils een must-have zijn voor uw interieur

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 30 april 2024
Arjan Hoogebeen
Hofstede Volterra fauteuil zonder arm

Een (relax)fauteuil past in vrijwel iedere woonkamer. Een fauteuil is veel meer dan enkel een meubelstuk. Het biedt een extra stukje comfort en straalt ontspanning en stijl uit. Ontdek in dit nieuwsbericht waarom een fauteuil dan ook een must-have is voor uw (woonkamer)interieur.

Geschiedenis

Het verhaal van de relaxfauteuil begint in de 17e eeuw. Het woord fauteuil is afgeleid van de Franse taal, waarbij een draai is gegeven aan het woord ‘faute’, wat eigenlijk ‘fout’ betekent. Dit is voortgekomen uit het foute ontwerp van toentertijd, waarbij de armleuningen van de stoel ongelijk waren. Het resulteerde in een meubelstuk dat luxe en comfort symboliseert. Al snel bevatte ieder Europese kasteel en herenhuis dit prachtige meubelstuk.

Wanneer betreft het een ‘relax’fauteuil?

Het verschil tussen een reguliere fauteuil en een relaxfauteuil is eigenlijk niet zo groot. Simpelweg komt het erop neer dat een relaxfauteuil net iets meer snufjes bevat om extra ontspanning te kunnen realiseren. Zo kan een relaxfauteuil vaak versteld worden, of beschikt deze over extra rug- en voetsteunen. Een ‘reguliere’ fauteuil biedt nog steeds het nodige comfort, maar is in dat opzicht iets simpeler. Beide opties zijn echter een goede keuze om toe te voegen aan uw interieur.

papageno fauteuil leolux | Hoogebeen Interieur
De Toekomst Twice Relax Fauteuil | Hoogebeen Interieur

Comfortabel

Een relaxfauteuil is vaak op een ergonomische manier ontworpen om zo de maximale hoeveelheid comfort te bieden. Het zorgt ervoor dat het lichaam helemaal tot rust kan komen terwijl deze op de juiste manier ondersteund wordt. De Twice relaxfauteuil van De Toekomst is hier een goed voorbeeld van. Beschikkend over veel verstelbare elementen is deze fauteuil geheel aan te passen naar eigen wensen.

De juiste stijl

Een relaxfauteuil komt voor in alle vormen en maten. In veel gevallen kan de stijl, kleur en het materiaal zelf worden bepaald. Zo kunt u er altijd voor zorgen dat deze naadloos aansluit op de rest van uw zitmeubelen.

Flexibel

Een fauteuil is makkelijker te verplaatsen dan bijvoorbeeld een hoekbank. Beschikt u dus over een flexibel interieur? Dan is een relaxfauteuil perfect te integreren. Een fauteuil is bijvoorbeeld gemakkelijk tussen verschillende kamers te verplaatsen.

Een fauteuil bespaart ruimte

Beschikt u over een iets kleinere woonruimte, dan is de relaxfauteuil de perfecte oplossing. Zo voegt u toch de nodige hoeveelheid comfort aan uw kamer toe, terwijl er niet te veel ruimte verloren gaat. De Koraal draaifautueil van Gealux is hier een goed voorbeeld van. Dit betreft een comfortabele fauteuil met een simpel design, welke in ieder interieur een plekje kan vinden.

(Relax)fauteuils bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur beschikken we over een breed assortiment aan (relax)fauteuils. Kom vooral eens langs in onze showroom voor een persoonlijk meubeladvies of neem direct contact met ons op voor al uw vragen. We helpen u graag verder met het uitkiezen van de perfecte fauteuil!

relaxfauteuil koraal gealux bij hoogebeen
Nieuw bij Hoogebeen