Wanneer kiest u voor een ronde tafel?

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 22 februari 2024
Arjan Hoogebeen
ronde salontafel set | Hoogebeen Interieur

Wanneer u er even bij stilstaat spenderen we veel tijd aan een tafel, van salontafels tot eettafels. Een tafel is de plek waar we vaak met zijn allen bijeenkomen, of het nu is om te babbelen of om gezellig een hapje te eten. Hierbij is het uiteraard belangrijk dat we op een comfortabele manier onze tijd spenderen. Maar wat is nu de beste tafel voor uw ruimte? Vaak wordt gekozen voor een hoekige tafel, maar een ronde tafel kan soms geschikter zijn. Hier leest u wanneer het beste te kiezen is voor een ronde tafel.

Gezelligheid en sfeer

Een hoekige, rechte tafel kan soms wat kil aanvoelen in de ruimte. Een ronde tafel ziet er daarentegen juist uitnodigend uit. De ronde vorm zorgt er overigens ook voor dat u dichter bij elkaar komt te zitten met uw gasten en bevordert tevens het oogcontact. Zo wordt door een ronde tafel het gezellige gevoel van de avond bevorderd en brengt het design tegelijk ook rust en eenheid teweeg. Zeker wanneer u kiest voor een warm ogende tafel met bijvoorbeeld een eikenhouten blad, als de Rolf Benz 965 eettafel.

Rolf Benz 965 ronde eethoek
BKS Aurora ronde salontafels metaal

Kindvriendelijk

Heeft u kinderen? Dan is een ronde tafel de meest ‘veilige’ optie in uw kamer. Het is niet voor niets dat deze tafels populair zijn onder gezinnen met jonge kinderen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat rondrennende kinderen zich stoten aan een tafelpunt, want deze zijn er namelijk niet. Voorzie uw woonkamer dus altijd van een ronde salontafel wanneer u op zoek bent naar de meest kindvriendelijke meubelen.

Kleinere ruimtes

Niet iedere ruimte is even groot of beschikt over de perfecte indeling. Met een ronde eet- of salontafel is er echter veel mogelijk. Een ronde tafel neemt minder ruimte in beslag dan een rechthoekige tafel en biedt de mogelijkheid om er gemakkelijker omheen te kunnen lopen.

Naast dat deze tafels minder ‘in de weg’ staan, hebben deze tegelijk minder ‘loze ruimte’. Het is bijvoorbeeld makkelijk om stoelen aan te schuiven aan een ronde eettafel wanneer u extra gasten over de vloer hebt. Bij een rechthoekige tafel ontstaat dan al snel een ongemakkelijke zitpositie aan de punten. Een ronde tafel voorkomt dit!

Rond tafels bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur beschikken wij over een breed assortiment aan ronde tafels in alle soorten en maten. Zo kunt u bij ons terecht voor onder andere keramische, marmeren, dekton, glazen of houten tafels. Kom voor woonkamerinspiratie en een vrijblijvend interieuradvies langs in onze showroom. We helpen u graag verder!

Mobitec Eclipse - Ronde eettafel - Hoogebeen Interieur
Nieuw bij Hoogebeen