Wanneer te kiezen voor een rechte bank of hoekbank?

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 14 mei 2024
Arjan Hoogebeen

Misschien wel het meest prominente meubel binnen uw interieur; het bankstel. De juiste bank bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in uw huiskamer. Een goed bankstel gaat overigens ook meerdere jaren mee, waardoor de sfeer voor die periode ook vaststaat. Daarom is het belangrijk om de juiste (type) bank te kiezen. Met onze tips weet u zeker dat u het juiste bankstel in huis haalt.

De vorm van de bank

Simpelweg gezegd zijn er twee soorten banken om rekening mee te houden. Zo is er een keuze te maken tussen een rechte bank of een hoekbank. Dit dient u af te stemmen op de vorm van de kamer en de styling van de rest van uw interieur. Zo komt een rechte driezitter, zoals de Lunetta van Leolux, beter tot zijn recht in een lange ruimte. Een hoekbank, zoals de Tweak van Pode, is geschikter voor een vierkante woonkamer. In beide gevallen houdt u zo meer ruimte over waardoor de kamer niet kleiner aanvoelt dan nodig. Is uw kamer al aan de kleine kant? Kies dan voor een bank op pootjes. Des te meer vloer zichtbaar is, des te ruimtelijker uw woonkamer lijkt.

Leolux Lunetta | Hoogebeen Interieur
Pode Tweak Hoogebeen Interieur

Diverse voordelen

De verschillende soorten banken bieden ook verschillende voordelen. Een hoekbank laat een ruimte al snel gezelliger aanvoelen. Zo hoeft u hierop niet met zijn drieën op een rijtje te zitten en verloopt interactie zo een stuk natuurlijker. Het voordeel van een rechte bank is echter wel makkelijker om te verplaatsen, waardoor variatie in uw interieur gemakkelijker te bewerkstelligen is. Wel is aan te raden om hier nog fauteuils of poefen toe te voegen om extra zitplekken te creëren.

Diverse materialen

Alle banken zijn overigens ook beschikbaar in zowel een leren als stoffen uitvoering. Vaak is er ook uit een scala aan kleuren te kiezen, waardoor u zeker weet dat de bank volledig aansluit bij de rest van uw interieur.

Banken bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur hebben we een groot assortiment aan diverse bankstellen beschikbaar. Heeft u hulp nodig bij het uitkiezen van het perfecte bankstel voor uw interieur? Neem dan contact met ons op voor al uw vragen. We geven u graag een passend interieuradvies. Hiervoor kunt u ook langskomen in onze showroom te Putten.

Evidence Brisa bank bij Hoogebeen Interieur
Nieuw bij Hoogebeen