Diverse soorten kersenhouten meubels

Auteur:
Gepubliceerd: 21 mei 2021
Arjan Hoogebeen
Kersenhouten eettafel | Hoogebeen Interieur

Kersenhouten meubels passen perfect in zowel een elegant en klassiek interieur als een romantisch en landelijk interieur. Het is dan ook geen verrassing dat deze meubels geliefd zijn bij vele mensen. In dit nieuwsbericht gaan we verder in op de eigenschappen van deze houtsoort en welke verschillende soorten meubels hiervan gemaakt kunnen worden.

Eigenschappen van kersenhout

Kersenhout is een mooie roodbruine houtsoort die zorgt voor een unieke en klassieke uitstraling. Daarnaast is dit hout goed te bewerken met zowel de hand als een machine. Hierdoor zijn deze meubels eenvoudig te voorzien van onder andere fraaie details en figuren. De bewerkbaarheid maakt het ook makkelijker om meubels met afwijkende maten te produceren. Zo kunt u bijvoorbeeld de kersenhouten tafels van Lotus en de diverse kersenhouten kasten van DeKoninck geheel op maat laten maken.

DeKoninck Chevalier kersen houten dressoir
DeKoninck Chevalier kersenhouten salontafel | Hoogebeen Interieur

Diverse soorten kersenhouten tafels

Omdat kersenhout eenvoudig te bewerken is, kunnen er vele soorten tafels worden gemaakt van deze houtsoort, waaronder:

  • Een kersenhouten eettafel – Dit is voor vele mensen hun favoriete meubelstuk. Niet alleen kan er lekker gegeten worden aan een kersenhouten eettafel, maar deze tafels dienen ook als echte eyecatcher en zijn ideaal om gezellig aan te borrelen.
  • Een kersenhouten salontafel en hoektafel – Ook andere kersenhouten tafels, zoals een salontafel of hoektafel, dienen als ware blikvanger. Voeg lades toe voor extra bergruimte en kies voor bijvoorbeeld een glazen (onder)blad om mooie accessoires tentoon te stellen.
  • Een kersenhouten kast – Of u nu een kersenhouten tv meubel, dressoir, boekenkast, opbergkast of vitrinekast zoekt, het kan allemaal worden gemaakt van kersenhout!

Kersenhouten meubels bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur beschikken we over een ruim aanbod kersenhouten meubels. Kom een keer langs in onze showroom in Putten en laat u inspireren! Daarnaast kunt u ook onze deskundige medewerkers aanschieten en om advies vragen. Wij helpen u dan ook graag bij het vinden van uw ideale kersenhouten meubels. Voor vragen kunt u altijd vooraf contact met ons opnemen. Dit kan door te bellen naar 0341-353292 of vul ons contactformulier in.

DeKoninck kersenhouten tafel | Hoogebeen Interieur
Nieuw bij Hoogebeen