Categorieën

Onze merken

FIAM

FIAM

FIAM is opgericht door Vittorio Livi in 1973. FIAM ontwerpt, ontwikkelt en produceert meubelen van gebogen glas. Dit wordt gedaan door een combinatie van vakmanschap en industriële processen, die ontstaan zijn door een menging van traditie, innovatie en ambachtelijke bewerking. Vittorio Livi kreeg waardering voor glas op een zeer jonge leeftijd.

Glazen FIAM meubelen

Glas is, solide en fragiel, natuurlijk en kunstmatig, antiek en industrieel tegelijkertijd niet alleen hierom heeft Vittorio Livi waardering voor glas. Maar ook voor de praktische kwaliteiten van glas, het is milieuvriendelijk en hygiënisch. Het glas werd in de meubelwereld alleen gebruikt voor kleine accessoires of ornamenten. Hier begon de droom van Vittorio Livi, glas gebruiken bij het produceren van meubelen die verbazingwekkend sterk zijn maar toch prachtig transparant. Vanaf het begin staat innovatie al voorop bij FIAM.

FIAM ponte FIAM rialto Fiam charlotte

Vakmanschap van FIAM

Het succes van FIAM ligt in het complexe proces waarbij het glas wordt omgezet in het eindproduct. Dit complexe proces bestaat uit diverse werkzaamheden: zilver-coating, buigen, decoratie, samensmelten, graveren, slijpen en snijden. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door professionele vakmensen die zeer beheerst, creatief en goed voorspellend te werk gaan zodat het glazenproduct in de juiste vorm wordt gesmeden. Ondanks de state-of-the-art technologie die wordt gebruikt bij het smeden is ieder afgewerkt product een uniek vervaardigd kunstwerk. Daarom is bij FIAM de vakman net zo belangrijk als de ontwerper bij de schepping van het product.

Design van FIAM

FIAM ziet de risico's die een ontwerper durft te nemen met zijn ontwerp als een welkome uitdaging om zijn technische expertise. Ze hebben zelfs eenmalige technologieën ontworpen om bepaalde glazenproducten te kunnen produceren. Het bedrijf staan dan ook bekent om haar technische creativiteit en innovatie. Hierdoor loopt FIAM voorop in de technologie om de mooiste en kwalitatief beste producten voor haar klanten te maken.

Bij Hoogebeen Interieur vindt u een  uitgebreide presentatie van de FIAM collectie. 

U bent van harte welkom!