FIAM

FIAM Italia is gespecialiseerd in meubelen en woonaccessoires van gebogen glas. Het bedrijf is in 1973 opgericht door Vittorio Livi en is over de hele wereld bekend. Door gebruik te maken van traditie, innovatie en ambachtelijke bewerkingen, weet FIAM vriend en vijand elke keer weer te verbazen met verrassende designs. Het is niet voor niets dat diverse designs van FIAM te zien zijn in musea over de hele wereld.


Glazen FIAM meubelen

Glas heeft vele kanten. Het is een materiaal dat zowel solide als fragiel kan zijn, natuurlijk als kunstmatig aan kan voelen en zowel antiek als industrieel kan ogen. Deze vele kanten van glas weet FIAM Italia als geen ander te laten zien. Daarnaast is het ook een praktisch en hygiënisch materiaal. Het is dan ook verbazend dat glas vroeger alleen voor accessoires en ornamenten werd gebruikt. Vittorio Livi bracht hier verandering in en oogstte veel lof door met FIAM sterke en transparante meubelen van glas te produceren.

Fiam Ponte salontafelFIAM rialto Fiam charlotte

Het vakmanschap van FIAM

De meubelen van FIAM ontstaan niet zomaar, er gaat namelijk een zeer complex proces aan vooraf. Het glas wordt gecoat, gebogen, gedecoreerd, samengesmolten, gegrafeerd, geslepen en gesneden. FIAM heeft professionele vakmensen in dienst die deze werkzaamheden tot in detail beheersen. Zij smeden ieder product van FIAM Italia om tot een waar kunstwerk. FiAM is een merk waar de vakmensen die de meubelen produceren net zo belangrijk zijn als de ontwerpers die ze bedenken.

Design van FIAM

Wanneer een ontwerper een onorthodox ontwerp maakt voor FIAM, dan ziet het bedrijf dit als een kans om haar technische expertise te laten zien. In het verleden zijn er zelfs eenmalig technologieën ontwikkeld om een bepaald ontwerp te kunnen realiseren. FIAM is dan ook met recht een van de meest spraakmakende producenten van glazen designmeuebelen. Bij Hoogebeen Interieur bent u welkom voor een uitgebreide selectie uit de FIAM Italia collectie.

GERELATEERDE NIEUWSBERICHTEN