Het perfecte karpet voor in uw huis

Auteur:
Gepubliceerd: 4 mei 2020
Arjan Hoogebeen
Millenerpoort Doppio Spirale karpet

Het uitkiezen van een ideaal karpet, hangt af van veel verschillende factoren. Naast de kleur, de vorm en het materiaal, is het ook belangrijk om te kijken waar u uw karpet voor wilt gebruiken. In deze blog geven we u een aantal tips, die u kunt gebruiken bij het uitkiezen van uw ideale karpet. U bent altijd van harte welkom om onze uitgebreide collectie karpetten in onze winkel bekijken. Daarnaast helpen onze interieurspecialisten u graag met het kiezen van een karpet op basis van uw persoonlijke smaak en inrichting.

Kleur en materiaal

Bij iedere interieurstijl is wel een passend karpet te vinden. Heeft u een landelijk interieur? Dan zijn karpetten van natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld wol of katoen, erg geschikt voor bij de rest van uw interieur. Wilt u liever een moderne uitstraling? Dan is een kleurrijk tapijt met een grafische print wellicht wel ideaal voor in uw interieur. De karpetten van Brink en Campman zijn bijvoorbeeld een echte eyecatcher voor in uw interieur.

Vloerkleed Brink &Campman Holograph Bohemian

De juiste maat voor een karpet

Het is lastig om in te schatten hoe groot een karpet is en hoe deze zal staan in uw interieur. Twijfelt u over welke afmetingen u moet kiezen? Leg dan bijvoorbeeld een paar kranten op de vloer, waarmee u op eenvoudige wijze kunt testen hoeveel ruimte uw toekomstige parket zal innemen.

Rechthoekig karpet of rond karpet

De meest gekozen vorm voor een karpet is altijd nog rechthoekig, maar wij zien dat er ook steeds vaker voor een rond karpet wordt gekozen. Een rond karpet doorbreekt strakke vormen in huis en creëert een speels effect. De karpetten van Millenerpoort zijn te bestellen met rechte en/of afgeronde hoeken, zo kunt u een uniek effect in uw huis creëren.

Praktische voordelen karpet

Naast dat een karpet ontzettend veel goeds kan doen voor de uitstraling van uw interieur, is het ook nog eens heel praktisch. Zo helpt een karpet bijvoorbeeld ook voor de akoestiek. In een interieur met een harde vloer en geen gordijnen, kan een hoogpolig karpet positief bijdragen aan de akoestiek in uw huis. De Munk Carpets heeft bijvoorbeeld mooie hoogpolige karpetten in hun assortiment. Ook zorgt een karpet voor heerlijk warme voeten tijdens koude dagen.

Karpet kopen bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur kunt u terecht voor een groot assortiment luxe karpetten, welke u online en in onze showroom kan bekijken. Wij hebben karpetten van luxe merken zoals Brink en Campman, Millenerpoort en Perletta in ons assortiment. Onze interieurspecialisten staan voor u klaar om u te adviseren over onze luxe karpetten en hoe deze in uw interieur zullen staan. Wij raden u dan ook aan om foto’s van uw interieur mee te nemen, zodat onze specialisten u kunnen voorzien van een persoonlijk advies. We zien u graag bij ons in de showroom!

Millenerpoort Cosmic karpet
Nieuw bij Hoogebeen