Hulp bij het kiezen van gordijnen

Auteur:
Gepubliceerd: 26 november 2020
Arjan Hoogebeen
Gordijnen in alle stijlen bij Hoogebeen Interieur

Wanneer u een nieuwe set gordijnen wilt aanschaffen, zijn er verschillende aspecten waar u van tevoren goed over na moet denken. Kiest u voor een opvallende of neutrale kleur? Moeten de gordijnen volledig verduisterend zijn? En, wilt u uw gordijnen aan een rails of roede ophangen? Het kiezen van een set gordijnen kan lastiger zijn dan u in eerste instantie denkt. Daarom hebben we hieronder een aantal punten toegelicht waar u rekening mee kunt houden bij het uitkiezen van uw nieuwe gordijnen.

De stof voor gordijnen

Bij het kiezen van de stof, is het belangrijk dat u weet welke kleur u graag wilt hebben. Kiest u voor een kleur die terugkomt in uw meubels, of kiest u juist voor een neutrale kleur zodat de gordijnen bij meerdere interieurstijlen passen? Ook de functie van de gordijnen is belangrijk als u de stof uit gaat kiezen. Indien u voor een lichtdoorlatende stof kiest, creëert u meer ruimte en licht in de kamer. Wanneer u voor een verduisterende stof kiest, creëert u juist een knusse sfeer.

Interstil gordijnsystemen

Gordijnrails of roede

Wanneer u weet hoe uw gordijnen eruit moeten zien, kan het ophangsysteem worden gekozen. Hier zijn verschillende opties mogelijk:

  • Indien u kiest voor een gordijnrails, heeft dit verschillende voordelen. Zo is een rails vrijwel onzichtbaar, waardoor de volledige focus op uw gordijnen komt te liggen. Daarnaast is een rails goed toepasbaar wanneer uw gordijn in een hoek loopt.
  • Gordijnroedes vallen meer op dan rails, waardoor het vaak als decoratief element dient. Zo kunt u spelen met de kleur van de roede en de vorm van de uiteinden die worden ingezet om te voorkomen dat de gordijnen van de roede getrokken kunnen worden.
  • Ook kunt u kiezen voor een zogeheten railroede. Hier zijn de belangrijkste eigenschappen van zowel de rails als de roede gecombineerd tot een stijlvol ophangsysteem voor uw gordijnen.

Gordijnen bij Hoogebeen Interieur

Heeft u vragen over de verschillende mogelijkheden voor uw gordijnen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0341-353292 of vul ons online contactformulier in.

Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Putten. Hier vindt u een uitgebreide presentatie gordijnstoffen, waaronder stoffen van De Ploeg en Bece raamdecoratie. Wanneer u foto’s van uw huidige interieur meeneemt, kunnen onze adviseurs u helpen met het uitkiezen van uw nieuwe gordijnen.

Nieuw bij Hoogebeen