Categorieën

Onze merken

Linteloo

Linteloo bank en salontafel | Hoogebeen Interieur

Linteloo is in 1993 opgericht door de Nederlandse Jan te Lintelo en daarmee echt Dutch Design. Jan heeft de passie voor meubels niet van een vreemde. Zijn ouders waren eigenaar van Lintelo Wonen dat uitgroeide tot één van de succesvolste woonwinkels in de regio. Jan Lintelo ontwikkelde daar zijn interesse voor het vakmanschap van meubels maken. Hij vervolgde zijn carrière bij kabinetmaker Pastoe en Gelderland en besloot in 1993 voor zichzelf te beginnen.

Linteloo bank

Vanaf de introductie van de Linteloo bank Easy Living, begon het te lopen. Strak, modern en comfortabel; enkele kenmerken waaraan u een Linteloo bank, fauteuil, tafel, salontafel en stoel kunt herkennen. Een tijdloos design dat helemaal in de tijdgeest van nu past. Wat de Linteloo meubels zo krachtig maakt zijn de kleur- en stofcombinaties en de unieke afwerkingkwaliteit.

Linteloo salontafel Manhattan | Hoogebeen Interieur  Linteloo fauteuil Romeo Giulia | Hoogebeen Interieur  Linteloo bank Fabio | Hoogebeen Interieur

Het internationale designersteam van Linteloo meubels

Achter de succesvolle Linteloo ontwerpen gaat een eigen team van designers schuil. Het team, genaamd Linteloo Lab, bewaakt, verkent en verlegt de grenzen die het merk kenmerken. Linteloo blijft hierdoor eigentijds en uniek. De woonprofessional werkt daarnaast samen met gerenommeerde ontwerpers, zoals Jan des Bouvrie, Henk Vos en Roderick Vos. Internationale designers als de Italiaanse Paola Navone, de Deense Niels Bendtsen en de Engelse Samuel Chan versterken het dynamische design team. Stuk voor stuk designers met een geheel eigen visie die perfect aansluiten. Samen slagen ze er steeds weer in om nieuwe dimensies toe te voegen aan de herkenbare stijl. De verdere productie van de Linteloo meubels is toevertrouwd aan vakspecialisten in heel Europa. Sinds de oprichting is het bedrijf uitgegroeid tot een ‘leading furniture brand’.

Leefbaar wonen met Linteloo meubels

Comfortabel met de voetjes omhoog genieten op een strak vormgegeven stoel. Aangenaam wegzakken in de kussens van een klassieke hoekbank. Gezellig samen zijn rondom een kunstzinnig ogende salontafel. “Gevoel en beleving staan voorop bij het ontwerpen van nieuwe meubels’’, vertelt oprichter Jan te Lintelo. “Wij maken leefbare meubels waarbij u zich lekker voelt.” Een eigentijdse stijl met een tijdloos kwaliteit. Verassend, maar niet te gecompliceerd. Een stijl waarin modern en leefbaar met elkaar versmelten.