Tips om uw woonkamer groter te laten lijken

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 30 oktober 2023
Arjan Hoogebeen
Bert Plantagie Brown woonkamer met Xenna Bank Dalia stoel en Trunk tafel

Het komt vaak voor dat er verkeerde keuzes worden gemaakt bij het inrichten van een woonkamer. Dit gebeurt vaak onbewust, maar de keuzes leiden ertoe dat de woonkamer een stuk kleiner oogt. Wanneer dit de bedoeling is, en juist wordt uitgevoerd, kan dit uiteraard resulteren in een knusse ruimte. Maar helaas is dit met regelmaat niet het geval. Daarom hebben we een aantal tips op een rij gezet waarmee u uw woonkamer groter kunt laten lijken!

Lichte kleuren

Voor veel mensen is het geen verassing dat, net als bij kleding, donkere kleuren afkleden. Een ruimte waar voornamelijk lichte kleuren op de muur worden gebruikt lijkt dan ook groter. Donkere kleuren absorberen namelijk het licht, waardoor bijvoorbeeld een zwart plafond veel lager lijkt dan een wit plafond.

Komot design Kos lamp
Jori Pacific Pure bank

De juiste gordijnen

Het is uiteraard niet zo dat er helemaal geen donkere kleuren in uw interieur voor mogen komen. Bij lichte muren steken donkere gordijnen bijvoorbeeld juist mooi af. Probeer hierbij echter te kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen. Deze laten uw ruimte juist groter lijken en maken uw interieur niet te donker, terwijl ze juist wel zorgen voor een warm gevoel. Gebruik hierbij een van de unieke gordijnsystemen van Interstil met een strakke en subtiele afwerking, wat eveneens voor een meer ruimtelijk gevoel zorgt.

Leefruimte

Het is belangrijk voldoende leefruimte te behouden. Zet niet uw gehele woonkamer vol met meubels, maar kies juist voor een aantal gedegen meubelstukken. Bij velen is dit bekend, maar kwaliteit gaat hier echt boven kwantiteit. Kies dan ook niet voor te grote meubelen, aangezien er zo waardevolle leefruimte verloren gaat. Zo kunt u in plaats van een grote hoekbank dus misschien beter voor een 3-zits bank kiezen. De Jori Pacific leent zich hier erg goed voor. De armleuningen zijn namelijk ‘uit te vouwen’ waardoor er van de bank een waar loungemeubel te maken is of waardoor je deze ruimte kunt gebruiken als een extra zitplek.

Gebruik van kasten

Het kan wellicht verleidelijk zijn om een mooie hoge servieskast in uw woonkamer te zetten, maar deze nemen vaak onnodig veel ruimte in beslag. Kies in plaats daarvan juist voor een laag dressoir. ook hierbij helpt het om te kiezen voor een strak uiterlijk. Ook helpt het om te kiezen voor een zwevend dressoir of tv-meubel. Onder andere de meubels van Spectral en Saunaco passen hier perfect bij.

Opgeruimd staat netjes

Door veel troep in huis lijkt de ruimte ook voller en dus kleiner. Het is te adviseren om te zorgen dat je altijd genoeg opbergruimte hebt en om te voorkomen dat er van alles rondslingert in huis. Dit zal je woonruimte direct meer ruimtelijk maken.

Hulp nodig bij het inrichten van woonkamer?

Heeft u hulp nodig bij het inrichten van uw woonkamer? Neem dan gerust eens contact op met de interieuradviseurs van Hoogebeen Interieur. Zij kunnen u helpen met praktische tips en u inspireren met de nieuwste trends! Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze showroom in Putten eens te bezoeken.

Nieuw bij Hoogebeen