Uw woonkamer inrichten: tips en inspiratie

Auteur:
Gepubliceerd: 20 augustus 2020
Arjan Hoogebeen
Passe Partout Juka hoekbank

De woonkamer is een van de belangrijkste plekken in huis. Een gezellige borrel met vrienden, het kijken van uw favoriete film of gewoon een heerlijk boek lezen: alles gebeurt én mag in de woonkamer. Maar hoe creëert u een woonkamer die past bij uw wensen? Waar let u op bij de indeling en aankleding? Hieronder geven wij u een aantal praktische tips voor het perfect inrichten van uw woonkamer.

Functies in de woonkamer bepalen

Het is allereerst erg belangrijk om te bepalen waar de woonkamer geschikt voor moet zijn. Wilt u er in kunnen werken, tv kijken, uitgebreid dineren met vrienden en familie of juist allemaal. Wanneer u kinderen heeft is het daarbij ook belangrijk om te bedenken welke plek u voor hen gaat inrichten. Veel mensen kiezen ervoor om de bank recht voor de tv te zetten, dit hoeft niet altijd de beste keuze te zijn. In een grote ruimte is het prettig om het zitgedeelte te hebben waar u de gehele kamer overziet. Terwijl in een kleine ruimte het juist fijn is om naar buiten te kijken. Wees niet bang om meubels te verschuiven en ze niet op de ‘gebruikelijke’ plek te zetten. Alleen zo krijgt u de indeling die bij uw wensen past.

Bert Plantagie Renio bank
Spectral Air TV meubel

De vloer en muur in de woonkamer

Met de vloer en muur kunt u voor een groot gedeelte de sfeer in een woonkamer bepalen. Er zijn dan ook eindeloze opties waarmee u kunt combineren. Bij Hoogebeen Interieur hebben wij een aantal mooie PVC vloeren waar verschillende stijlen mee gecreëerd kunnen worden. Een visgraat vloer geeft bijvoorbeeld een warm en ruimtelijk effect. Tegels geven daarentegen een strakke en moderne uitstraling. Een strakke witte muur is mooi, maar met kleur kunt u grootse effecten creëren. Daarnaast kunt u met mooie wanddecoratie een echt statement maken.

Juiste meubels voor het woongedeelte

Het kiezen van de juiste meubels begint met het tekenen van een vloerplan op schaal, waar u de meubels in kunt tekenen. Zo bepaalt u eenvoudig waar alle meubels komen te staan en hoe groot deze moeten zijn. De bank is hierin een prominent onderdeel, plaats deze allereerst en kies hierna verder voor een mooie salontafel en tv meubel. Maak van een van deze meubelen een eyecatcher door deze in een unieke vorm of kleur te kiezen. Zorg er wel voor dat dit niet ‘over de top’ wordt, dat kan uw woonkamer namelijk erg druk maken.

Verlichting in uw woonkamer

Verlichting is een belangrijk aspect in de woonkamer, met de juiste verlichting brengt u namelijk sfeer in uw woonkamer. Spotjes zijn een goede basis voor in uw woonkamer, deze verlichten namelijk gemakkelijk een bepaald gedeelte en u bepaalt zelf eenvoudig hoeveel licht ze geven. Daarnaast is een mooie hanglamp of grote vloerlamp een echte blikvanger. Kies deze uit in de stijl van uw woonkamer om zo te zorgen voor een mooi geheel.

De inrichting van uw woonkamer bij Hoogebeen Interieur

Bij Hoogebeen Interieur beschikken wij over een showroom met maar liefst 2400m3 aan wooninspiratie van meer dan 50 designmerken. U bent bij ons aan het juiste adres wanneer u op zoek bent naar woonideeën voor uw woonkamer. Onze interieuradviseurs staan klaar om u van persoonlijk advies te voorzien, wij helpen u dan ook graag met het inrichten van uw huis. Heeft u vragen? Dan kunt u eenvoudig contact met ons opnemen via ons online contactformulier of telefonisch via 0341-353292. U bent van harte welkom in onze showroom!

Estiluz Iris booglamp P2718
Nieuw bij Hoogebeen