Hoe kiest u de ideale bank voor in uw interieur?

Auteur:
Gepubliceerd: 28 april 2020
Arjan Hoogebeen
Leolux design bank Devon

Het is altijd een hele klus om een nieuwe bank te kiezen. Een nieuwe bank moet namelijk mooi en origineel zijn, maar moet daarnaast ook functioneel zijn en lekker zitten. Daarbij vormt een bank het middelpunt van de woonkamer en moet deze dus ook goed passen bij de rest van uw interieur. Om uw zoektocht wat gemakkelijker te maken, hebben wij een aantal tips voor u opgesomd!

Waar moet de bank komen?

Allereerst is het belangrijk dat u bepaalt waar de bank komt te staan. De plek in uw huis heeft namelijk invloed op de vorm en grootte van de bank. Als u de ruimte heeft, is het mooi om de bank in het midden van de ruimte te zetten. Zo wordt de bank een echte blikvanger in uw huis. Wanneer u een groot raam heeft en u van plan bent om de nieuwe bank daarvoor zetten, raden wij aan om te kiezen voor een bank met een lage rugleuning. Zo komt er namelijk nog voldoende licht naar binnen en uw huiskamer lijkt hierdoor ruimtelijker. Met een kleinere ruimte kunt u kiezen voor een 2-zitsbank of hoekbank op hoge poten. De hoge poten laten de ruimte namelijk groter lijken.

Leolux Devon sfeer

Stel uw bank zelf samen

Bij het kiezen van een nieuwe bank, is het belangrijk dat u deze goed opmeet. In de woonwinkel lijkt de bank namelijk altijd kleiner dan bij u thuis. Een handige tip om de bank goed op te meten, is om bijvoorbeeld kranten op de grond te leggen ter grootte van uw nieuwe bank. Zo kunt u gemakkelijk bepalen of u nog genoeg loopruimte om de bank overhoudt. Een Rolf Benz bank is bijvoorbeeld perfect voor ieder interieur. U kunt een Rolf Benz meubel namelijk helemaal naar uw eigen smaak samenstellen, zodat deze goed past bij uw woonruimte. Zo kunt u bij een bank van Rolf Benz zelf kiezen wat voor breedte, zitdiepte, armleuningen, stofferingen en poten u wilt hebben.

Een designbank als eyecatcher

Een bank neemt vaak een imposante ruimte in binnen uw interieur. Wilt u dat uw bank een echte eyecatcher wordt in uw interieur, kies dan voor een opvallende kleur. De meubelen van Leolux zijn in diverse opvallende kleuren verkrijgbaar. Wij hebben bijvoorbeeld banken van Leolux in de kleuren geel, blauw of groen beschikbaar. Wilt u liever dat uw bank rust uitstraalt? Kies dan voor een neutrale en tijdloze kleur. U kunt dan altijd nog kleur in huis halen door te kiezen voor een paar mooie gekleurde kussens op de bank.

Uw nieuwe bank kopen bij Hoogebeen interieur

In onze woonwinkel in Putten hebben wij een uitgebreid assortiment aan designbanken voor u klaarstaan. Bovendien kunt u onze designbanken online en in onze showroom bekijken en bestellen. We hebben onder andere banken van designmerken als Pode, Leolux en Rolf Benz in ons assortiment. Onze interieurspecialisten staan voor u klaar om de perfecte bank voor in uw interieur uit te zoeken en volledig op uw smaak af te stellen.

Rolf Benz Nuvola
Nieuw bij Hoogebeen