Is uw interieur al klaar voor de lente?

Auteur: Arjan Hoogebeen
Gepubliceerd: 14 maart 2024
Arjan Hoogebeen
Saunaco Ron hangend tv dressoir

Aan het eind van de maand zeggen we de wintertijd gedag en gaat de zomertijd weer in. Dit betekend ook dat de lente weer van start gaat! De vogels laten zich in de ochtend weer horen, krokussen zullen ontpoppen en we horen de lammetjes weer mekkeren. Maar is uw interieur ook al klaar voor de lente?

De natuur in huis halen

De lente staat bekend om de wedergeboorte van de natuur, waarbij de knoppen van struiken en bomen ontpoppen en krokussen, narcissen en tulpen zich laten zien. Dit is dan ook het teken om de natuur in huis te halen door middel van het plaatsen van de nodige planten en bloemen. De voornoemde bloemen zijn echte lentebloemen, maar u bent uiteraard vrij om neer te zetten wat u zelf mooi vindt! Overigens helpt het ook om houten accenten te gebruiken. Deze brengen eveneens het gevoel van de natuur met zich mee. Een hangend tv-dressoir zoals de Saunaco Ron is hier een mooi voorbeeld van.

Mobitec Mood 95 eetkamerfauteuil
Lodes Easy Peasy tafellamp op accu

Gebruik van lentekleuren

Door kleur toe te voegen aan uw interieur brengt u deze direct tot leven. De lentekleuren van dit jaar bestaan uit verschillende aardse tinten als beige, bruin en zachtgroen, maar ook uit heldere pastelkleuren. Deze brengen een rustgevend en vrolijk gevoel met zich mee. Probeer deze kleuren in uw interieur te verwerken door middel van bijvoorbeeld accessoires. Hierbij is te denken aan bijvoorbeeld een aantal lichte vazen, een plaid op uw zitmeubel en vrolijk gekleurde kussens. Probeer echter niet te veel uiteenlopende kleuren te combineren, aangezien dit vaak juist weer voor onrust kan zorgen. Om balans te behouden is een mix van 3 tot 4 bij elkaar passende kleuren aan te raden.

Glazen decoratie

De pastelkleuren gaan goed samen met glazen decoratie. Probeer dit dan ook vooral eens te combineren. Zet bijvoorbeeld een nieuwe glazen tafellamp op uw bijzettafel of dressoir. De ‘Easy Peasy’ lampen van Lodes lenen zich hier uitstekend voor. De kleurrijke kopjes van de lampen zijn uitermate goed te combineren met de lentekleuren in uw interieur en geven direct een speels effect.

Laat het licht binnen

De zon komt eerder op en gaat later weer onder, wat betekend dat we steeds langer natuurlijk licht in huis hebben! Laat dit licht dan ook, al dan niet gedoseerd, naar binnen door middel van bijvoorbeeld de Luxaflex zonweringsystemen. Deze zijn eenvoudig te combineren met ieder interieur en kunnen volledig op maat gemaakt worden. Door de extra zonnestralen in huis, zal een vrolijk humeur snel volgen!

Hulp bij interieurinrichting nodig?

Heeft u hulp nodig bij het inrichten van uw interieur? Neem dan gerust eens contact met ons op. Voor meer uitgebreid interieuradvies kunt u uiteraard ook langskomen in de showroom. We helpen u graag verder!

Nieuw bij Hoogebeen